L'embassament de la Baells es manté estable per sobre del 95% de la seva capacitat

Amb l'aigua actualment disponible a les conques internes es garanteixen les reserves per a més d'un any

Redacció
11 de gener del 2019
Actualitzat a les 18:33h
Estat actual de l'embassament de la Baells.
Estat actual de l'embassament de la Baells. | ACA
Els embassaments de les conques internes es mantenen estables durant la primera meitat de l'hivern. Les reserves estan a més del 89% de la seva capacitat, amb un total de 619 hectòmetres cúbics. El sistema Ter Llobregat està a prop del 90% de la seva capacitat, amb 550 hectòmetres. Les reserves de la conca del Llobregat (la Baells, la Llosa del Cavall i Sant Ponç) estan per sobre del 95%, mentre que les del Ter (Sau i Susqueda) estan entre el 83 i el 90%, respectivament. L'any passat per aquestes dates aquests sistemes estaven al 46% de capacitat.

Segons l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), des de finals de novembre fins ara els volums s'estan mantenint sense gaires variacions per les pluges registrades entre octubre i novembre i també pel descens de consums típic d'aquesta estació. Amb l'aigua disponible actualment es garanteixen les reserves per a un període superior a un any. Per aquestes mateixes dates del 2018 la situació era ben diferent, amb les reserves al 44% i 308 hectòmetres cúbics emmagatzemats.
 
Pel que fa als embassaments de Darnius (Alt Empordà), Siurana (Priorat) i Riudecanyes (Baix Camp), aquests també s'han mantingut estables i amb volums alts. Darnius Boadella està a més del 90% amb més de 55 hectòmetres cúbics, quan el 2018 estava al 37%. Siurana emmagatzema més de 6 hectòmetres i està a més del 50%, mentre que fa un any estava al 12%. Riudecanyes està a prop del 89, amb 4,7 hectòmetres cúbics, un percentatge molt superior al 18% del 2018.
 
L'embassament de Foix està al màxim de la seva capacitat, amb 3,8 hectòmetres cúbics. L'any passat arribava al 92%.