Una única pregunta en el primer ple obert a la participació ciutadana

La regidora Roser Valverde va explicar el funcionament del reglament a l'inici de la sessió

11 de gener del 2019
Actualitzat a la 13:31h
Carme Prada ha intervingut després del ple.
Carme Prada ha intervingut després del ple. | Pilar Màrquez Ambròs
Poca expectació al ple ordinari d'anit que va convertir-se en la primera sessió plenària de la corporació en aplicar el nou reglament de Participació Ciutadana. A partir d'ara els ciutadans podran adreçar-se directament als regidors o regidores del consistori per fer-los preguntes, suggeriments o precs, però ahir a la sala només hi havia una persona de públic, la resta d'assistents eren periodistes locals. La primera berguedana a formular una pregunta al ple va ser així Carme Prada. Prada va mostrar interès a saber en quin punt baixaran de l'autobús els estudiants del futur institut del Serra de Noet que ha d'estrenar-se el mes de febrer. 

L'alcalde accidental Oriol Camps va respondre-li que els alumnes es deixaran al punt més proper al centre. 

La regidora de Participació Ciutadana, Roser Valverde, va explicar en l'inici de la sessió ordinària que "els veïns poden fer precs i preguntes un cop finalitzada la sessió" i que, en el procés per fer possible aquesta obertura del ple, els grups municipals de la corporació han consensuat que cada persona pugui fer "una intervenció sense dret a rèplica". 

Les intervencions es realitzen un cop acabat formalment al ple sense la presència del secretari ni l'interventor, de manera que allò que s'hi pregunta o es proposa no consta en l'acta. Amb tot plegat, Roser Valverde va assegurar que aquestes es recolliran en una memòria que es presentarà sempre a final d'any. 
 
Participació de les entitats o associacions
 
A partir d'ara les entitats o associacions que vulguin presentar mocions o preguntes també podran fer-ho. En aquest cas hauran de sol·licitar-ho per escrit, via instància. Les entitats hauran de realitzar la sol·licitud per escrit a l'alcalde accidental amb una antelació mínima de 10 dies hàbils abans de la celebració del ple, perquè ha de ser la Junta de portaveus, amb representants de tots els colors polítics, qui en debati l’acceptació.