El berguedà Ramon Colillas fa història en guanyar 5 milions de dòlars en un torneig de pòquer

El jove de 30 anys s'ha embutxacat en un certamen internacional a les Bahames el premi més gran que s'ha endut mai un jugador de l'estat espanyol

11 de gener del 2019
Actualitzat a les 11:36h
Familiars i amics de Ramon Colillas van acompanyar-lo en la gran celebració final.
Familiars i amics de Ramon Colillas van acompanyar-lo en la gran celebració final. | Pokerstars
El puigreigenc Ramon Colillas ha fet història aquest divendres a la matinada en guanyar 5,1 milions de dòlars al Pokerstars Players Championship (PSPC), un torneig celebrat a les Bahames i que és un dels certàmens de pòquer més prestigiosos del món. Cap altre jugador de pòquer de l'estat espanyol s'havia endut mai un premi tan elevat en un torneig internacional. 
El berguedà ha vençut després d'imposar-se a set rivals a la taula final del certamen. Ramon Colillas ha viscut un trepidant duel contra el francès Julian Martini, contra el qual s'ha disputat el premi, l'equivalent a 4,5 milions d'euros. "Per fi compleixo un somni que tinc des de petit. Estic molt emocionat i amb ganes de celebrar-ho amb els meus", ha assegurat el puigreigenc després d'acabar l'última partida. El Pokerstars Players Championship ha reunit a l'Atlantis Resort de les Bahames fins a 1.039 jugadors participants. 

La jugada del torneig que va decidir la final va tenir lloc abans de l'últim descans, amb un color amb quatre cartes de Martini. Colillas havia lligat un trio que semblava que el sentenciava, però va aconseguir donar un gir a la mà amb un cinc que va completar el full house. Després del descans, les dues últimes mans van augmentar la tensió a la partida. El joc va desenvolupar-se sense que el francès perdés possibilitats fins que Colillas va acabar per imposar-se. 

Ramon Colillas és, a hores d'ara, un dels referents en les taules de pòquer espanyoles. L'any 2018 es va proclamar guanyador del Campionat d'Espanya de Pòquer i també del Campionat Nacional de Pòquer, els dos trofeus més importants de l'Estat. Va ser el primer a aconseguir aquest doblet. El jove de 30 anys, a qui també anomenen Mr Boxes al món del pòquer, va estudiar INEFC i va ser preparador físic fins que va donar el salt a aquest joc que mou milions. 
 

Ramon Colillas amb el trofeu del Pokerstars Players Championship. Foto: Pokerstars