Urgències de l'Hospital de Berga es queda sense calefacció durant més de dues setmanes

Responsables de manteniment del centre l'han començat a arregar aquest dimecres i es preveu que se solucioni abans d'acabar la setmana

Redacció
04 de febrer del 2015
Actualitzat a les 20:11h
Fa més de dues setmanes, el departament d'Urgències de l'Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga va patir una avaria que va deixar sense calefacció bona part d'aquesta zona del centre. Això, sumat a la baixada de temperatures i a problemes amb la bomba de calor de la sala d'espera, ha generat que durant els darrers dies hi hagi hagut queixes d'alguns usuaris a través de les xarxes socials, així com dels treballadors, que han volgut fer pública la problemàtica que, segons asseguren, perjudica el servei públic.

“Aquí hi ha un problema de manteniment i no és un problema casual de fa dues setmanes, sinó que fa temps que va passant”, ha explicat a NacióBerguedà el representant dels treballadors al Comitè d'Empresa, Carles Romero. Segons ha afirmat, a Urgències hi ha el problema del radiador, però a la sala d'espera també n'hi ha un altre amb la bomba de calor que “falla quan baixen les temperatures”. A més, aquest mateix problema provoca que a l'estiu no funcioni bé l'aire condicionat. Per això, assegura que durant les darreres setmanes “treballadors i usuaris han passat fred”, una situació que s'ha de solucionar d'immediat. 

En aquest sentit, i segons ha manifestat el departament de Comunicació de l'Hospital, des d'aquest dimecres ja s'hi ha començat a treballar, i es preveu que la situació es pugui normalitzar abans d'acabar la setmana. No obstant això, han remarcat, la calefacció d'Urgències “no és que no funcioni, sinó que no escalfa com ho hauria de fer” i, per aquest motiu, ja es van col·locar “mesures alternatives” per escalfar l'espai.

El centre hospitalari també ha manifestat que s'han fet les gestions el més ràpid possible però que, d'altra banda, no s'ha rebut cap queixa, suggeriment o reclamació al respecte. Pel que fa a això, Romero ha afirmat que, “que no hi hagi queixes, no vol dir que el problema no existeixi o que sigui menor”, i ha sentenciat que es tracta d'un “problema de desorganització” que s'ha volgut tapar quan ja ha estat massa evident. 
Arxivat a