Puig-reig nomena els tres banderers de La Corrida 2019

Jordi Pons, Amalio Maestro i Jan Gonzàlez han rebut els diplomes en el darrer ple municipal

10 de gener del 2019
Actualitzat a la 13:24h
Puig-reig nomena els tres banderers de la Corrida 2019.
Puig-reig nomena els tres banderers de la Corrida 2019. | Josep Campos
L'Ajuntament de Puig-reig ha ratificat oficialment al ple municipal, les tres persones que faran de banderers a la Corrida d'enguany, que se celebrarà el cap de setmana del 19 i 20 de gener. Es tracta de Jordi Pons, com a banderer dels cavalls; Amalio Maestro, com a banderer de les mules; i Jan González, com a banderer dels rucs. 

Aquest acte oficial es va incorporar l'any 2017, amb els noms valorats i acordats a proposta de la Comissió de la Corrida. Al ple municipal es fa entrega d'un diploma acreditatiu del càrrec. 
 
Els banderers (antigament només un) són les persones representants de la festa. En els seus inicis, es tractava del guanyador de la cursa de l'any anterior, tot i que actualment, aquestes tres persones són veïns de Puig-reig que, d'una manera o altra, han destacat en el desenvolupament o l'organització de la festa. Aquests tres banderers canvien cada any, i acostumen a ser persones relacionades amb el món dels cavalls i que tenen animals o relació amb aquests. El banderer dels rucs, per altra banda, és un nen o nena involucrat en la festa des de petit. Els representants de la Corrida hauran de presidir la comitiva d'honor davant del sant durant el passacarrers de la festa.
Arxivat a