La Farsa suspèn la funció dels Pastorets prevista per diumenge per la inundació al teatre de Berga

La companyia retornarà els diners de les entrades ja venudes

10 de gener del 2019
Actualitzat a les 12:03h
Escena dels Pastorets de Berga durant aquestes festes.
Escena dels Pastorets de Berga durant aquestes festes. | Anna E. Puig/La Farsa
La inundació que va patir aquest dimecres el Teatre Municipal de Berga obligarà finalment a suspendre l'última de les funcions dels Pastorets de Berga de l'Agrupació Teatral la Farsa, que estava prevista per aquest pròxim diumenge 13 de gener. L'avaria d'una vàlvula del sistema antiincendis va causar la inundació, segons fonts responsables de l'empresa del sistema de seguretat. El sistema va encendre's de matinada sense un motiu aparent i l'aigua va inundar part de l'escenari i la platea. Els Bombers van extreure fins a 3.000 litres d'aigua de l'equipament. 

L'Ajuntament de Berga es troba ara a l'espera d'avaluar els danys. Per reobrir el teatre fan falta informes tècnics que avalin l'estat del material i que no hi ha cap risc per la seguretat d'actors i espectadors. El president de la Farsa, Josep Maria Salat, ha explicat a NacióBerguedà que, per això, "diumenge seria impossible actuar al teatre". Abans, l'ajuntament ha de disposar dels informes però també cal fer una avaluació dels danys.

Els tècnics han de poder certificar d'entrada que la vàlvula del sistema antiincendis funciona i avaluar quin és l'estat de la maquinària que permet l'obertura del teló i els canvis d'escenari. Una de les zones més afectades va ser la part inferior de l'escenari que va quedar totalment anegada d'aigua. Ahir una de les prioritats era assecar el teló per evitar que l'enorme pes d'aquesta tela de vellut pugui causar danys a l'estructura que la subjecta.
 

Aspecte de l'estat d'inundació sota l'escenari del teatre. Foto: Bombers de la Generalitat 


Malgrat l'eventualitat que els impedirà tancar la temporada de Pastorets com tenien pensada, l'Agrupació Teatral la Farsa valora molt positivament l'acollida de la representació durant les passades festes de Nadal i Reis. Josep Maria Salat estima que els Pastorets de Serafí Pitarra han reunit entre 1.550 i 1.600 espectadors aquesta temporada. Quant a la que havia de ser l'última funció, la Farsa ja ha anunciat que retornarà els imports de les entrades que els espectadors hagin comprat aquests dies enrere per Internet.

L'entitat teatral tornarà a l'escenari del Teatre Municipal de Berga el dissabte 27 d'abril amb una nova funció de l'obra "El diari d'Anna Frank", que també serà representada al Teatre Conservatori de Manresa el diumenge 5 de maig. A més a més, ho farà amb la vista posada al mes de juny, ja que les pròximes setmanes s'iniciaran els assajos de dues noves obres. 

Decorats afectats

La Farsa no ha plantejat fer l'última representació dels Pastorets més endavant perquè l'activitat habitual del teatre no permet continuar guardant entre bambolines tot el material necessari per als Pastorets. "Movem massa gent, massa maquinària, en acabar la temporada teníem només tres dies per desmuntar, perquè després al teatre s'hi fan altres activitats", ha recordat Salat. No obstant això, Salat també ha explicat que no es podrà desmuntar tan de pressa com es tenia previst. "Hem vist que hi ha algun decorat dels Pastorets que sí que ha rebut amb l'aigua, haurem de fer un peritatge dels decorats per valorar bé els efectes de la inundació", ha apuntat. 
 

L'aigua de la inundació d'aquest dimecres ha afectat part de la platea i l'escenari. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a