La carretera de Sant Corneli romandrà tallada al trànsit durant un mes

L'obra consisteix en adequar "les antigues" baranes de formigó que hi ha als laterals, i que es troben desfasades tècnicament respecte a contencions més modernes

09 de gener del 2019
Actualitzat a les 17:16h
La BV-4025, la carretera que connecta Sant Corneli amb la C-16.
La BV-4025, la carretera que connecta Sant Corneli amb la C-16. | Google Maps
La carretera BV-4025 que connecta Sant Corneli (Cercs) i Fígols amb la C-16 estarà tallada al trànsit durant el mes de gener per obres de millora. La via, que és titularitat de la Diputació de Barcelona, romandrà tancada entre dilluns i divendres, des de les 9 del matí fins a dos quarts de 5 de la tarda. El trànsit es desviarà per la B-400, el vial que porta al Jou i a Guardiola de Berguedà. Els caps de setmana la BV-4025 s'obrirà al trànsit. 

L'obra consisteix en adequar "les antigues" baranes de formigó que hi ha als laterals, "i que es troben desfasades tècnicament respecte a contencions més modernes", segons han explicat fonts de la Diputació de Barcelona a NacióBerguedà. Concretament, es planteja la seva substitució, per un dels sistemes previstos en la normativa, "de barrera rígida de formigó tipus New Jersey, d'una sola cara", han assegurat les fonts. Aquest tipus de contencions s'utilitzen en alguns casos per separar els  carrils d'una via i evitar xocs frontals. Estaran dotats d'un aspecte que en garanteixi la integració estètica amb l'entorn. 

L'obra principal consisteix en la implantació de barreres rígides simples de formigó, en prop de 1.300 metres, per renovar les proteccions de fàbrica existents; i en augmentar el nivell de contenció de les proteccions en diferents trams de la carretera, entre els punts quilomètrics 0,9 i 3,5, que es corresponen al tram d'accés a Sant Corneli on el trànsit és sempre més elevat.  

Mentre el formigó estigui endurint-se, s'hi aplicarà un sistema manual d’aigua a pressió en la seva superfície interior per tal d'eliminar tot el morter fins a una fondària aproximada de 5 mil·límetres, per tal que aflori el granulat. Es preveu realitzar aquestes obres durant el mes de gener, perquè aquest és el moment amb menys afectació de trànsit de la carretera.

Els treballs s'allargaran fins a la primera setmana de febrer.