Castell de l'Areny rep un estudi per avaluar l'estat del cementiri

L'alcalde hi descarta fer-hi cap actuació en un futur pròxim perquè assegura que l'espai disposa de 74 sepultures

Redacció
09 de gener del 2019
Actualitzat a les 19:04h
Imatge del cementiri de Castell de l'Areny.
Imatge del cementiri de Castell de l'Areny. | Diputació de Barcelona
La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament de Castell de l'Areny un estudi per avaluar l'estat del cementiri municipal. Es tracta d'un recinte enjardinat, envoltat d'un mur de pedra natural i molt integrat a l'entorn que ara mateix té disponibles encara 74 sepultures. L'estudi de la Diputació, planteja la creació "de noves unitats d'enterrament", segons fonts de l'ens supramunicipal. Si bé l'alcalde Pere Raja ha descartat que de moment es construeixin sepultures.

Raja ha recordat que Castell de l'Areny és un municipi petit amb menys de 100 habitants i, per tant, també, poques defuncions. "L'estudi ens ha de servir per conèixer l'actual normativa de cementiris però no necessitem disposar de més sepultures", ha comentat Raja. Amb tot, el document de la Diputació de Barcelona analitza la situació actual de l'equipament i planteja alternatives viables valorades tècnicament i econòmicament, de manera que esdevé una eina útil per al consistori en la presa de decisions de cara al futur. 
 
El cementiri de Castell de l'Areny és un equipament municipal ubicat al casc antic del nucli, davant de l'església, al carrer Major.