El Teatre Municipal pateix una inundació per un comportament anòmal del sistema contra incendis

L'Ajuntament de Berga es troba a l'espera que els Bombers avaluïn els danys a l'equipament i perilla l'última de les funcions dels Pastorets de la Farsa que es preveia per diumenge

09 de gener del 2019
Actualitzat a la 13:26h
Escenari del Teatre Municipal de Berga.
Escenari del Teatre Municipal de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
El Teatre Municipal de Berga ha sofert una inundació aquest dimecres a causa del  comportament anòmal del sistema de seguretat que deixa anar una cortina d'aigua quan detecta fum o una temperatura massa elevada. Per causes que es desconeixen i que s'estan investigant, el sistema s'ha encès sense un motiu aparent i l'aigua ha inundat part de l'escenari i la platea. 

El regidor de Governació, Francesc Ribera Titot, ha explicat que han quedat afectats per l'aigua "el teló de l'escenari i l'equip electrònic del teatre". L'incident ha passat de matinada. L'Ajuntament de Berga es troba a l'espera que els Bombers avaluïn els danys a l'equipament i s'han iniciat les tasques per normalitzar la situació al teatre. Entre altres, caldrà assecar el teló per evitar que l'enorme pes d'aquesta tela pugui causar danys a l'estructura que la subjecta. 

Francesc Ribera ha avançat que serà aquest dijous quan es conegui millor quina ha estat la veritable afectació de la inundació. Es vol disposar d'un informe al respecte per garantir el normal funcionament del teatre i la seguretat d'actors i espectadors. De moment, perilla l'última funció dels Pastorets de la Farsa, prevista per diumenge 13 de gener. 

L'aigua també ha obligat a tallar la ronda de Queralt i el carrer de les Estaselles. La Policia Local manté la restricció al trànsit en aquesta zona per precaució. 
 

Els Bombers a l'exterior del Teatre Municipal de Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Pendent d'ampliació. 
Arxivat a