Gironella amplia els usos permesos als polígons industrials

El ple de la vila ha aprovat aquest punt per unanimitat

Redacció
08 de gener del 2019
Actualitzat a les 19:00h
El ple de Gironella ha aprovat la modificació de les normes urbanístiques de les condicions d'ús de les zones industrials.
El ple de Gironella ha aprovat la modificació de les normes urbanístiques de les condicions d'ús de les zones industrials. | Ajuntament de Gironella
El ple de l'Ajuntament de Gironella ha aprovat la modificació de les normes urbanístiques de les condicions d'ús de les zones industrials per ampliar-ne els usos. La normativa vigent, aprovada l'any 2003, només permet l'activitat industrial concreta de cada indústria, i per tant, limita les activitats als polígons.

Després de diverses reunions amb els serveis generals d'Urbanisme de la Catalunya Central, l’equip de govern de la vila va plantejar la modificació de la normativa i l’ampliació els usos permesos en aquestes zones, que admetria activitats de caràcter comercial, oficines, sanitàries, culturals, esportives, educatives i associatives. Aquesta modificació, que s'ha aprovat per unanimitat al ple d'aquest dilluns, "no implica cap variació ni increment del sol destinat a aquests sistemes, permet adaptar-se a les noves necessitats del municipi, i segueix la línia del pla director urbanístic de les colònies industrials del Llobregat", segons ha explicat l'alcalde de Gironella, David Font. 
 
Durant la sessió plenària també s'ha aprovat l'expropiació forçosa per raons d'urbanisme d'una finca al carrer Pau Picasso, a Cal Blau, per poder perllongar-la fins a la via col·lectora i millorar així la comunicació del barri.

Font ha assenyalat que els tràmits es van iniciar l'any 2017, i el passat mes de novembre es va fer l'exposició pública definitiva de l'acord d’expropiació. Un cop acabat el termini, i després de rebre la documentació de la titular de la finca, l’ajuntament  proposa l'acceptació per part de la propietària del preu just que implica l'expropiació, i acorda a procedir a la ocupació de la finca i al pagament.

Estalvi lumínic 
 
David Font, en resposta a una qüestió del ple anterior sobre la previsió d'estalvi de consum de l'enllumenat, ha apuntat que es va fer una auditoria a finals de l’any 2016 que valorava els 1.644 punts de llum, preveia passar d’un consum de 548.910 quilowats/any a 286.6001 quilowatts/any, el que en preus d'aquell moment, suposaria un estalvi de 31.549,30 euros anuals, sense tenir en compte les noves lluminàries LED del pavelló esportiu ni les del camp de futbol.
Arxivat a