El conseller Calvet es reunirà amb alcaldes del Berguedà per tractar el projecte de millora de la C-16

L'ampliació de l'Eix del Llobregat i el tercer carril reversible va sortir a exposició pública el passat mes de desembre

Redacció
08 de gener del 2019
Actualitzat a la 13:24h

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet Foto: ACN


El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, es reunirà demà dimecres 9 de gener, amb alcaldes del Berguedà per informar sobre el projecte d’implantació del tercer carril reversible a la C-16, que actualment es troba a informació pública. 

L'ampliació de la C-16 i el tercer carril reversible va sortir a exposició pública el passat mes de desembre. Aquesta actuació ha de permetre millorar la capacitat, la fluïdesa i la seguretat del trànsit en aquest tram, de 21 quilòmetres de longitud, en un dels eixos més importants de la xarxa viària catalana, ja que discorre des de la costa fins al Pirineu. L'obra comporta una inversió que s'ha estimat en 178 milions d'euros. 
 
El projecte es divideix en dues intervencions: el desdoblament de l’actual carretera entre Berga i Cercs per assolir una calçada amb quatre carrils –dos carrils per sentit, amb una barrera central fixa; i la implantació d’un tercer carril entre Cercs i Bagà, que estarà operatiu en un sentit o un altre mitjançant una barrera mòbil. Cinc anys després que el Govern descartés el desdoblament i apostés pel tercer carril, s'ha donat a conèixer el projecte, si bé l'obra encara no disposa de data. La trobada de Calvet amb els alcaldes dels municipis per on transcorre el tram nord de la C-16 es farà a la tarda a la seu del Consell Comarcal del Berguedà. Calvet va anunciar que l'exposició pública del projecte aniria endavant el passat mes d'octubre durant la celebració del 62è Concurs de Boletaires de Berga i Castellar del Riu. Llavors, va apuntar que confiava en licitar les obres al llarg de l'any de l'any 2019 i començar-les a principis de 2020.