Els millors guitarristes de la història segons els lectors de NacióBerguedà

Pep Saña
07 de gener del 2019
Actualitzat a les 19:55h
1200_1546887005Eric_Clapton
1200_1546887005Eric_Clapton
En primer lloc, bon any a tothom i moltes gràcies per seguir aquesta secció, també agrair-vos la participació a la votació d’aquest especial de Nadal, no era tan fàcil triar-ne un entre tants i tant bons, francament, a mi també m’ha costat de triar-ne 1. 

La revista especialitzada Classic Rock Magazine, escollia els 50 millors guitarristes de tots els temps. La revista Rolling Stone havia publicat també una llista dels 100 guitarristes més grans de tots els temps, nosaltres no podíem ser menys i els lectors d’aquesta secció hem fet el nostre rànquing votant entre els 20 primers millors guitarristes per confeccionar el Top 10 de NacióBerguedà.

D’un total de 91 vots emesos, aquests han estat els vostres resultats:

9 Stevie Ray Vaughan – 1 vot (6è a Classic Rock, 12è a Rolling Stone).
   Gary Moore (Thin Lizzy) – 1 vot (15è a Classic Rock, no surt Rolling Stone).

8 Chuck Berry – 2 vots (18è a Classic Rock, 7è a Rolling Stone).

7 Jimmy Page (Led Zeppelin) – 3 vots (2on a Classic Rock, 3r a Rolling Stone).
   B.B. King – 3 vots (17è a Classic Rock, 6è a Rolling Stone).
   Steve Vai – 3 vots (15è a Classic Rock, no surt Rolling Stone).
   Joe Satriani – 3 vots (11è a Classic Rock, no surt Rolling Stone).

6 Ritchie Blackmore (Deep Purple, Rainbow) – 6 vots (10è a Classic Rock, 50è a R.S).

5 Keith Richards (The Rolling Stones) – 7 vots (19è a Classic Rock, 4rt a R. Stone).
   David Gilmour (Pink Floyd) – 7 vots (4rt a Classic Rock, 14è a Rolling Stone).
   Angus Young (AC/DC) – 7 vots (20è a Classic Rock, 24è a Rolling Stone).

4 Slash (Guns N’ Roses) – 10 vots (9è a Classic Rock, 65è a Rolling Stone).

3 Brian May (Queen) – 11 vots (7è a Classic Rock, 26è a Rolling Stone).

2 Jimi Hendrix – 13 vots (1er a Classic Rock, 1er a Rolling Stone).

1 Eric Clapton – 14 vots (5è a Classic Rock, 2on a Rolling Stone).

Per tant, el millor guitarrista de la història pels lectors de NacióBerguedà és, Eric Clapton, en segona posició Jimi Hendrix i completa el podi Brian May. Com podeu veure la votació tant pel primer i segon com pel tercer i quart lloc ha estat molt ajustada, només els separa un vot. També ha estat molt renyit el cinquè lloc que hi ha un triple empat, un quàdruple empat a la setena posició i un altre empat a la novena. Tot plegat molt ajustat, això demostra el bon i variat gust de tots vosaltres a l’hora de seleccionar la música i que l’elecció no era fàcil.

Eric Clapton - Wonderful Tonight

He de dir, que personalment estava molt intrigat amb el resultat que sortiria perquè fins avui mateix desconeixia totalment com anaven les votacions i veig que estem amb més sintonia amb la votació de la revista Classic Rock Magazine en la que a més de la trajectòria de cada guitarrista (banda de la que va formar part o amb qui va gravar), es  demanava valorar també, la tècnica, la influència en el món del Rock i l’estil de tocar, que amb la llista de la revista Rolling Stone.

Un cop més agrair la vostra participació i ens tornem a trobar aquesta mateixa setmana amb un nou article. Salut i rock’n’roll.  
 
 
 
Pep Saña Vaig néixer el mateix any que els Rolling Stones a Vilada, i ara ja n’he viscut més a Berga. Vaig créixer escoltant els Déus del rock dels 70’s (els peluts, com deia el meu pare) i aquell “microbi” encara és a la meva sang. Sóc mestre industrial tèxtil, tot i que vaig canviar la Fàbrica per la ja desapareguda botiga de discs i pel·lícules Born 12.