L'alcalde de Puig-reig desmenteix les acusacions de la denúncia de la PAHC

Andrés Cortés denuncia els responsables dels talls de llum i aigua de la casa de Puig-reig que ocupaven dues famílies amb tres menors

Redacció
04 de febrer del 2015
Actualitzat a les 10:26h
L'alcalde de Puig-reig, Antoni Clement, ha desmentit les afirmacions que l'exocupant de la casa del barri de Cal Cases del municipi, Andrés Cortés, ha exposat en una denúncia que la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) del Berguedà, ha presentat aquest dimarts al Jutjat de guàrdia de Berga. Segons ha afirmat l'alcalde a NacióBerguedà, són acusacions “falses” i, en cap cas hi ha hagut amenaces, sinó plena voluntat d'arribar a acords plausibles per ajudar les famílies que a principis d'any van ocupar la casa del poble. 

“Si resulta que punxar l'aigua no és un delicte, i restablir el servei sí, que ens ho diguin; crec que el delicte és punxar”, ha declarat en referència a la denúncia presentada. D'altra banda, ha volgut deixar clar que no es va tallar l'aigua o l'electricitat, sinó que es va restituir, i que l'Ajuntament continuava pagant els subministres de l'antic pis que habitaven. En el cas de Fecsa, a més, ha assegurat que l'Ajuntament de Puig-reig no va realitzar cap “requeriment” per deixar sense electricitat la casa, sinó que, d'altra banda, el consistori es va negar a denunciar les punxades d'electricitat i aigua davant dels Mossos d'Esquadra perquè, en el primer cas, ja ho havia fet el promotor i, en segon, hi havia una regulació sancionadora per aquests casos. 

A la denúncia que ha presentat Cortés aquest dimarts s'explica la situació de la família fins el dia de l'ocupació quan, des de la PAHC, es va demanar a l'Ajuntament que facilités un pis d'emergència amb un lloguer social a la família. Davant d'això, Cortés ha manifestat que la resposta de l'alcalde va ser l'amenaça de retirar les ajudes socials si no s'abandonava la casa ocupada, així com el tall dels subministres. Segons el denunciant, així va ser, ja que el 19 de gener es va tallar l'aigua i el 28 de gener la llum. D'altra banda, també afirma que l'Ajuntament es va negar a empadronar la família al nou habitatge, un fet que Clement ha desmentit, i ha assegurat que, per la qüestió de l'empadronament, se'ls va demanar una documentació que mai van portar. 

De moment, però, Cortés ha demanat que el jutge accepti la denúncia i comenci un procediment legal contra l'Ajuntament i els responsables de tots aquests fets. Per part de l'Ajuntament, Clement ha indicat que es defensaran amb diversos documents, tot i que, de moment, assegura que encara no han rebut res. 
Arxivat a