Milers de persones visiten la Fira de Reis de Montclar

Visitants de totes les edats van passejar entre les alzines i les parades sota un sol radiant fins que era gairebé l'hora de dinar

07 de gener del 2019
Actualitzat a les 12:48h
Fira de Reis de Montclar.
Fira de Reis de Montclar. | Pilar Màrquez Ambròs
La Fira de Reis de Montclar ha aplegat milers de persones en una nova i concorreguda edició de la mostra que ha tingut lloc aquest diumenge 6 de gener. L'alcaldessa de Montclar, Raquel Sala, ha explicat a NacióBerguedà, des de la parada des d'on servien esmorzars els veïns del poble, que la fira s'ha celebrat amb satisfacció i acompanyada per un sol radiant. "El bon temps fa que més gent s'animi a venir", ha explicat Sala. La mostra, una de les més antigues, aplega cada any gent de tots els pobles del voltant i ha esdevingut un lloc de trobada obligatòria del dia de Reis, així com una bona oportunitat per esmorzar de manera tradicional, comprar productes antics, eines agrícoles, roba, sabates o artesania i córrer amb moto de muntanya.

Centenars de vehicles van transitar durant tot el matí per la carretera que porta a Montclar. De manera que persones de totes les edats van passejar entre les alzines i les parades fins que era gairebé l'hora de dinar. Entre les persones consultades per aquest mitjà, ahir a Montclar, hi havia veïns i veïnes de diversos pobles de la comarca com Puig-reig, Casserres o l'Espunyola, però també persones vingudes des de la comarca del Solsonès o de Prats de Lluçanès (Osona). Una majoria van assegurar que són assidus a una trobada que cada any acosta milers de visitants al Pla de les Alzines de Montclar. 

Els visitants van poder gaudir de l'allioli de codony, que s'unta a les torrades i que és un dels protagonistes de la jornada, però també van poder tafanejar entre més d'una setantena de parades de tot tipus i comprar formatge o embotit per acabar d'acompanyar l'últim gran àpat de les festes, el de Reis. A més de descobrir les curioses antiguitats que havien portat a fira alguns dels paradistes.
 

Formatges en una parada de la Fira de Montclar. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Tot i que la fira comença de bon matí, al migdia l'afluència de persones era encara elevada i, als camps del voltant, encara hi continuaven arribant cotxes i cotxes. No gaire lluny d'on membres de protecció civil guiaven els cotxes per trobar aparcament, també s'hi va poder veure gent que arribava a Montclar en bicicleta o que passejava per la carretera que porta a la fira dalt del cavall. 

Al Pla de les Alzines no hi van faltar les fogueres on cadascú podia torrar-se el pa, ni tampoc l'exposició de motos i cotxes antics. Així mateix, van repetir-se les demostracions de motocròs, una altra de les activitats destacades de la mostra. També hi va tenir lloc una passejada de cotxes clàssics.  

Els milers de persones que visiten cada any la Fira de Reis de Montclar repeteixen edició rere edició un èxit extraordinari de convocatòria, sobretot tenint en compte que el petit municipi berguedà té poc més d'un centenar de persones. 
 

Dues persones comprant en una parada a Montclar. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

  

Parada on preparaven i servien esmorzars els veïns de Montclar. Foto: Pilar Màrquez Ambròs
 

Parada d'antiguitats a la Fira de Reis de Montclar. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Els aficionats al motor també tenen el seu lloc a Montclar. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Maquinària agrícola a Montclar. Foto: Pilar Màrquez Ambròs