La màgia de Melcior, Gaspar i Baltasar arriba al Berguedà

Les diferents poblacions de la comarca han rebut aquest dissabte els Reis Mags de l'Orient

05 de gener del 2019
Actualitzat el 06 de gener a les 10:24h
L'arribada dels Reis d'Orient a les Roques del Pont Vell de Gironella.
L'arribada dels Reis d'Orient a les Roques del Pont Vell de Gironella. | David Font
Els tres Reis de l'Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar no han fallat als milers de nens i nenes que els esperaven aquesta tarda a la comarca. Els Reis de l'Orient han arribat puntuals a la seva cita als diferents pobles del Berguedà que s'han vestit de festa per celebrar la tradicional cavalcada. Com cada any, a partir de quarts de 6 de la tarda, les rues, marcades pel fred d'aquest dissabte de gener, han recorregut les diferents poblacions. Malgrat que ha calgut roba d'abric, han estat seguicis d'allò més esperats i viscuts pels més petits. 

Gironella i Puig-reig han viscut les respectives cavalcades dels Reis amb molta expectació. Els Reis de l'Orient han arribat, com ja és tradicional, en barca a la Perla del Llobregat. Ses Majestats han baixat de les seves barques a la zona de les roques del Pont Vell de la localitat, on els ha rebut l'alcalde, David Font, i la pubilla, la pubilleta i l'hereuet d'enguany. Després de la cavalcada per les principals artèries de la vila, els reis han arribat a la plaça de la Vila, on han saludat totes les famílies assistents. A Gironella, segons ha explicat aquesta setmana el regidor de Cultura, Lluís Vall, s'han repartit més de 1.500 quilos de caramels.
 

Els Reis Mags d'Orient a la plaça de la Vila de Gironella. Foto: David Font


 

Gironella fa anys que compta amb un Baltasar "de veritat". En aquesta ocasió, ha estat acompanyat també d'una patgessa de color, l'Eylin. També s'ha mantingut una de les novetats més destacades de la passada edició, la carrossa de la Reina de les Neus, que ha amenitzat la rua amb música i dansa.

 

 

Ses Majestats arriben amb barca a Gironella. Foto: Josep Solà


Els Reis han arribat a Puig-reig per la muntanya, descendint del Turó de la Senyera.

Ses Majestats han saludat desenes de nenes i nens durant el recorregut. La comitiva ha passat per diversos carrers de la població com el passeig de la Via, el carrer Major i el carrer Llobregat fins al camp de futbol, i els carrers Tarragona, Girona i Pau Casals per dirigir-se, finalment, a la plaça Mestre Badia on els Reis de l'Orient han pogut escoltar els desitjos dels més petits. 
 

Una de les carrosses dels Reis de Puig-reig. Foto: Ajuntament de Puig-reig


Puig-reig ha viscut una calvalcada amb molt d'èxit de públic, segons han explicat responsables del consistori. Els principals eixos del poble s'han omplert de gom a gom per veure els tres Reis Mags d'Orient. I Melcior, Gaspar i Baltasar han pogut repartir màgia i caramels a tots els petits puig-reigencs que els esperaven amb cara d'il·lusió. 
 

Cavalcada de Puig-reig. Foto: Ajuntament de Puig-reig


Una majoria dels pobles de la comarca han celebrat les cavalcades de Reis aquest dissabte. Per bé, que Casserres ho farà demà diumenge, a partir de les 6 de la tarda. 

A Guardiola de Berguedà, l'arribada dels Reis ha estat a dos quarts de 8 de la tarda. Ses Majestats han estat rebudes per les autoritats a la plaça de l'Ajuntament i, seguidament, s'han pogut dirigir al barri del Bastareny per visitar el pessebre vivent que s'ha instal·lat en aquest punt de la localitat. 
 

Reis i autoritats al balcó de l'Ajuntament de Guardiola de Berguedà. Foto: Cedida


La Pobla i Castellar de n'Hug, més de 40 anys compartint Ses Majestats

També a l'alt Berguedà, la Pobla de Lillet ha tingut una lluïda cavalcada de Reis. Ses Majestats han arribat amb el Tren del Ciment. Saludant petits i grans al final de la via del Carrilet, abans d'emprendre el seu camí fins a l'ajuntament on se'ls ha fet una lluïda recepció i el govern local els ha entregat simbòlicament les claus del poble. Seguidament, Melcior, Gaspar i Baltasar han fet també la visita i entrega de regals a la residència d'avis.

Es dona la circumstància que en el cas de la Pobla fa més de 40 anys que la cavalcada és fa de forma compartida amb Castellar de n'Hug, com ha posat en valor l'alcalde Vicenç Linares a NacióBerguedà
 

Els Reis Mags de l'Orient a la Pobla de Lillet. Foto: Vicenç Linares


Quan els Reis de l'Orient, acaben la visita a la Pobla, a les 9 de la nit, deixen part de la comitiva que reparteixi els regals a la vila i enfilen cap a Castellar de n'Hug, on també fan ofrena i repartiment de presents. 
 

La Reina de les Neus té la seva pròpia carrossa a Gironella. Foto: David Font
 

Els Reis de l'Orient a Gironella. Foto: David Font

 

Els Reis de l'Orient a Puig-reig. Foto: Ajuntament de Puig-reig

 

Els Reis a la plaça Mestre Badia de Puig-reig. Foto: Ajuntament de Puig-reig