Els Reis Mags d'Orient reparteixen il·lusió a Berga

L'alcaldessa Montse Venturós dona la benvinguda i les claus de la ciutat a Melcior, Gaspar i Baltasar

05 de gener del 2019
Actualitzat el 07 de gener a les 17:05h
La cavalcada de Reis de Berga.
La cavalcada de Reis de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
Berga s’ha immers aquest vespre en la tradició i la singularitat de la nit més màgica de l’any amb l’arribada de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar. La cavalcada ha omplert els carrers de la ciutat de la il·lusió i l’embadaliment innegable dels més petits. Centenars de famílies han sortit al carrer per rebre els Reis que, com fan cada 5 de gener, han recorregut les principals vies urbanes de la capital de comarca.

Dies abans l’atenció ha estat centrada en l’elecció de Baltasar, atès que Berga ha estat una de les poques capitals catalanes que no s’ha afegit a la campanya de l’entitat 'Casa nostra, casa vostra' per un rei de pell negra "de veritat". Finalment aquest dissabte, però, el protagonisme ha estat dels més menuts i de la fe cega dels petits de casa en els tres personatges màgics que han arribat a Berga vestits de colors vistosos i amb muntanyes de regals. 
A la plaça de Sant Pere, els Reis han pujat fins al balcó de l’ajuntament per saludar a la població i dirigir-se als més menuts. Han estat rebuts per l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, inhabilitada pel cas de l'estelada, que els ha lliurat les claus màgiques de la ciutat.
 

Cavalcada de Reis Mags d'Orient 2019 de Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Venturós els ha donat la benvinguda i ha explicat a la multitud que amb les claus els Reis podran complir aquesta nit "els desitjos més somiats" de nens i nenes, entrant màgicament a les llars de Berga per deixar-hi els seus regals. L'alcaldessa també s'ha referit a pares, mares, germans, cosines i cosins, a qui ha recordat que són "el puntal" de la canalla que omplia amb ulls il·lusionats la plaça de Sant Pere. 
En nom dels Reis d'Orient, Melcior ha demanat als menuts berguedans i berguedanes si havien fet bondat. "Allà a l'Orient, vam veure un estel i l'hem anat seguint fins arribar aquí, a la plaça de Sant Pere de Berga. Avui és una nit especial i màgica, i durant la cavalcada he tornat a veure allò que tant m'agrada: cares de felicitat, tots agafats de la mà o sobre les espatlles dels pares i mares", ha assegurat el rei blanc. Gaspar ha instat a nenes i nens a fer xivarri i ha agraït l'acollida que han tingut a Berga. "Que bé, no hi ha faltat res!", ha exclamat. 
 
Per la seva banda, Baltasar ha recordat que "a banda de portar joguines, i altres regals, també portem una altra cosa per als que no han acabat de menjar del plat o no han fet massa cas als pares, als avis o als mestres: Un grapat de carbó! Però menys que altres anys, bon senyal!". 
 
La cavalcada ha arrencat a dos quarts de 6 de la tarda a la plaça Gernika amb una lluïda comitiva que ha avançat encapçalada per un gran estel lluminós i davant de centenars de persones que s’han aplegat als carrers per contemplar l’espectacle. Abans, també han portat regals a la gent gran de la residència Nostra Senyora de Queralt i al Centre de Dia de Sant Pere de Madrona. 
 

Un infant recull caramels mentre passen els Reis Mags d'Orient. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 
La rua ha recuperat enguany el seu format habitual després que l’any passat els Reis es dirigissin a la mainada des de les escales de l’Església de Santa Eulàlia perquè s’estaven fent obres a la teulada de la casa consistorial. Reis i patges han seguit l’itinerari per Berga durant més de dues hores sense incidents, primer en carrosses i després a peu. Ses Majestats han passat pel carrer Pere II, Mestre Pedret, carrer Albéniz, Pere III, la carretera de Sant Fruitós, el carrer del Roser, la plaça de la Creu, el carrer Major i la plaça de Sant Pere, on també han adorat el naixement del nen Jesús, situat a la Berruga.
 
Melcior, Gaspar i Baltasar han repartit més d’una tona de caramels que han llançat des de les carrosses, fent les delícies de nens i nenes, però també de germans, pares i avis. Els Reis han saludat a tothom que han pogut i també han advertit que sempre porten carbó pels més trapelles. Després dels discursos i del més que clàssic "hamalahi, hamalaha...", han rebut els infants de Berga a la sala de plens del consistori. 
 

Melcior saludant els més petits. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

La carrossa de Baltasar. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Els Reis Mags d'Orient i l'alcaldessa al balcó de l'Ajuntament de Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Gaspar en la passada a peu dels Reis Mags d'Orient pel Carrer Major. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Cavalcada de Reis d'Orient 2019 de Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Rei Melcior al seu pas pel carrer Albéniz. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Nens i nenes esperant els Reis d'Orient a la plaça de Sant Pere. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a