Veïns de Berga alerten de l'augment de bretolades contra els bujols del porta a porta

El regidor Eloi Escútia ha criticat aquests comportaments i ha assegurat que s'ha donat avís a la Policia Local perquè apliqui les sancions corresponents de l'ordenança de civisme als brètols

04 de gener del 2019
Actualitzat el 09 de gener a les 12:52h
Bujols danyats al carrer Lluís Millet.
Bujols danyats al carrer Lluís Millet. | Pilar Màrquez Ambròs
Les bretolades contra els bujols del porta a porta han augmentat a Berga durant les festes de Nadal. Els veïns de la part baixa del carrer de Lluís Millet, a tocar de les Falzilles, han explicat a NacióBerguedà que, la passada matinada, algú va dedicar-se a donar puntades de peu, trinxar i tirar a les voreres els cubells d'orgànica del nou sistema de recollida de residus. En les últimes dues setmanes, s'han detectat comportaments similars al mateix carrer i també en punts del centre històric com el carrer de Verdaguer, segons han confirmat fonts veïnals. 

El regidor de Medi Ambient de Berga, Eloi Escútia, ha apuntat que aquests dies "s'han detectat més moviments dels bujols, alguns els han bellugat de lloc o n'han fet escampadissa" i ha afirmat que són coneixedors de l'acció de brètols als carrers esmentats. 

El regidor ha recordat que "les nits de divendres i dissabte no hi ha cap tipus de recollida" per evitar aquest tipus d'incidents. No obstant això, durant les festes hi ha més moviment nocturn entre setmana. Eloi Escútia ha indicat que atribueixen aquestes accions a joves incívics que aquests dies es troben en època de vacances escolars. El fet que hi hagi una major activitat nocturna a la ciutat, acaba resultant propici per a les bretolades. 
 

Estat en el qual han quedat alguns dels bujols de la part baixa del Lluís Millet. Foto: Aaron Escolar/Cedida


Escútia ha criticat aquests comportaments i ha assegurat que s'ha donat avís a la Policia Local perquè apliqui les sancions corresponents de l'ordenança de civisme quan enxampi o detecti algú cometent aquest tipus d'accions. "Els bujols són propietat privada, aquesta manera de fer no pot considerar-se una manera de passar-s'ho bé", ha lamentat el regidor.

Eloi Escútia s'ha mostrat partidari "d'aplicar les sancions més elevades que contempla l'ordenança de civisme per aquest tipus de comportaments" que ja han obligat a substituir alguns cubells afectats. 
 

Escampadissa de bujols al carrer Lluís Millet aquesta nit. Foto: Aaron Escolar/Cedida


Cua a l'oficina d'atenció del porta a porta a mig matí

L'alerta que han donat els veïns del carrer Lluís Millet aquest divendres ha coincidit casualment amb una major d'afluència a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) i al punt d'informació sobre el porta a porta. A mig matí hi havia cua de persones davant l'ajuntament. Almenys una d'elles volia reemplaçar un bujol danyat, però la immensa majoria hi anaven a buscar bosses, donat que se'ls havien acabat durant les festes de Nadal. Algunes de les persones que esperaven han assegurat que havien fet tres quarts d'hora de cua.

El regidor ha atribuït la major afluència de persones d'aquest matí al fet que algunes persones aprofitin dies que tenen lliures durant les festes per resoldre dubtes o adquirir les bosses si ja n'han esgotat existències. 
 

Cua de persones davant l'Ajuntament de Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Més vigilància a la zona del Menfis per evitar abandonaments

La nova illeta de contenidors que s'ubica a la zona dels Quaranta Pilans ja està construïda però l'Ajuntament de Berga continua intentant fer gestions amb el propietari del terreny del Menfis; per tal que els veïns de les cases disseminades de la Serra de Noet puguin abocar les seves deixalles a la zona que s'havia previst al costat de l'antiga discoteca Menfis. De moment hi continuen els contenidors que hi havia però són un focus d'abandonaments. "Els veïns de la Serra de Noet separen bé els residus, però si després arriba algú i ho llança tot de manera indiscriminada, és un esforç que no acaba tenint fruïts", ha lamentat Escútia.

El regidor de Medi Ambient ha destacat que s'ha demanat a la Policia Local que vigili més sovint aquesta zona, per tal de detectar les persones que s'hi desplacen per abocar les deixalles sense separar i aplicar així també les sancions previstes a l'ordenança de civisme.

"Una gran majoria de la població està fent el porta a porta a correctament, però llavors hi ha aspectes com aquest que estem treballant perquè millori", ha assegurat Eloi Escútia. 
Arxivat a