Ses Majestats repartiran més de 1.500 quilos de caramels a la cavalcada de Gironella

La de la vila és una de les cavalcades més concorregudes de la comarca que destaca per la particularitat d'arribar en barca

04 de gener del 2019
Actualitzat a les 16:23h
Els Reis d'Orient a l'arribada a Gironella, durant una edició anterior de la cavalcada.
Els Reis d'Orient a l'arribada a Gironella, durant una edició anterior de la cavalcada. | Ajuntament de Gironella
Ses Majestats arribaran un any més en barca pel riu Llobregat a Gironella. Els Reis seran rebuts a les Roques del Pont Vell, on els esperarà una àmplia comitiva, entre els quals una banda de música i tambors, soldats i cavallers. També els donarà la benvinguda l'alcalde de Gironella, David Font, acompanyat de la pubilla, la pubilleta i l'hereuet d'enguany. Els tres reis màgics repartiran més de 1.500 quilos de caramels a la vila, segons ha explicat el regidor de Cultura, Lluís Vall. La de Gironella és una de les cavalcades més concorregudes de la comarca que destaca per la particularitat d'arribar en barca. 

A les Roques del Pont Vell, els Reis es dirigiran a nens i nenes que, de ben segur, els hauran estat esperant amb impaciència; i donaran inici a la rua que recorrerà diversos carrers de la localitat. Lluís Vall ha afirmat que enguany repetirà la carrossa de la Reina de les Neus que va estrenar-se el 2018 i que anirà acompanyada per un cos de dansa que amenitzarà la rua. "Mantindrem amb algunes variacions aquesta carrossa, que va ser la novetat de l'any passat", ha explicat Vall.

La cavalcada s'enfilarà al centre històric fins a la plaça de l'Església i, posteriorment, a la plaça de Vila on tots els infants podran acostar-se individualment als Reis per saludar-los i acabar de convèncer-los que durant el 2018 van portar-se d'allò més bé. A la cavalcada hi participen un centenar de persones entre els Reis, els patges i la resta de la comitiva reial. 

Un Baltasar "de veritat"

L'entitat Casa Nostra Casa Vostra ha llançat una campanya perquè no es pinti ningú a les cavalcades, que ha tingut ressò al Berguedà a partir també de la petició d'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme del Berguedà (UCFR). La de Gironella és una cavalcada que "fa molts anys" que compleix, ha recordat Lluís Vall. Un any més el Baltasar gironellenc, doncs, serà encarnat per una persona de color. 

Una rua que atrau visitants d'arreu del país

La de Gironella és una rua que atrau cada any centenars de famílies, tant veïns de la vila com de la resta de la comarca, com persones d'altres punts de Catalunya. "Treballem per mantenir-ho però el boca-orella hi fa moltíssim, l'any passat sabem que va venir gent de fora, de Barcelona, de Manresa, entre altres. És per l'espectacularitat que suposa arribar pel riu Llobregat, tota la posada en escena", ha explicat Vall. "L'any passat vam sortir a mitjans de comunicació com una de les cavalcades que recomanaven entre totes les de Catalunya, hi destacaven Gironella pel fet de tenir la particularitat de l'arribada pel riu", ha destacat Vall. 

Les altres cavalcades del municipi: la de Viladomiu Nou i la que fan conjuntament Viladomiu Vell i Cal Bassacs també se celebraran el 5 de gener al vespre. Un any més, començaran quan acabi la de Gironella. 

Els consells bàsics de Protecció Civil per a una Cavalcada dels Reis segura
 

Treballs de neteja i adequació al riu, la setmana passada, per facilitar l'arribada dels Reis. Foto: Cedida

Arxivat a