Els consells bàsics de Protecció Civil per a una Cavalcada dels Reis segura

Ses Majestats arriben aquest dissabte 5 de gener a diferents poblacions del Berguedà

Redacció
04 de gener del 2019
Actualitzat a la 13:34h

Els Reis d'Orient arribaran de manera diferent a cada municipi. Foto: Josep Maria Costa


Aquest dissabte arriben els Reis Mags al Berguedà i es preveu que milers de persones surtin al carrer a donar-los al benvinguda. Des de Protecció Civil es recomana seguir una sèrie de consells perquè tot es desenvolupi amb normalitat i sobretot amb seguretat:

 Porta la documentació a sobre,

 Ves amb roba còmode

 Protegeix-te bé els peus

 Consulta la informació ofcial de l'esdeveniment

 Localitza les sortides d'emergencia i vies d'evacuació

 Segueix les indicacions dels organitzadors

 En grup, acordeu un punt de referència, per si us separeu

 Si hi vas amb nens, posa'ls una polsera identificativa amb el nom i un telèfon


A banda, també es recomana a la canalla que prenguin mesures per evitar posar-se en perill i poder gaudir de l'arribada dels Reis Mags:
 
Els Reis Mags arribaran a Berga, com és tradició, a dos quarts de 6 de la tarda amb sortida a la plaça Gernika. La comitiva encapçalada per un gran estel lluminós desfilarà per diversos carrers del nucli urbà fins a la plaça de la Creu. Allà, els Reis d’Orient deixaran les carrosses i continuaran el recorregut a peu pel carrer de la Ciutat fins a la plaça de Sant Pere, on adoraran el pessebre de la Berruga. Els Reis Mags es dirigiran a l’Ajuntament de Berga, on se’ls farà entrega de les claus de la ciutat per accedir a les llars berguedanes durant la nit i desar els regals corresponents. 

Berga no és, però, l'única població del Berguedà amb una cavalcada concorreguda. A Gironella els Reis d'Orient arribaran, com marca la tradició, a les Roques del Pont Vell a les 6 de la tarda. El fet d'arribar pel riu Llobregat fa de Gironella una de les cavalcades més destacades i amb més visitants de la comarca. 

A Puig-reig, la cavalcada de Reis engegarà motors, a dos quarts de 7 de la tarda, davant la piscina. Recorrerà diversos carrers de la població com el passeig de la Via, el carrer Major i el carrer Llobregat fins al camp de futbol, i els carrers Tarragona, Girona i Pau Casals per dirigir-se, seguidament, a la plaça Mestre Badia. A Guardiola de Berguedà, l'arribada dels Reis serà a dos quarts de 8 la tarda, amb adoració al pessebre Vivent del Barri del Bastareny. 

A la Pobla de Lillet, a dos quarts de 7 de la tarda, hi arribarà el Tren Reial amb Ses Majestats d'Orient i tot el seu seguici. Arribaran a l'Estació Reial, situada al final de la via del Carrilet; i després emprendran el camí fins a l'ajuntament on es farà una recepció i s'entregaran les claus del poble. Seguidament, es farà la visita i entrega de regals a la residència d'avis. 

Moltes altres poblacions de la comarca, celebren la cavalcada la nit del 5 de gener. Casserres ho fa sempre el 6 de gener. En aquest cas, els Reis d'Orient començaran la cavalcada al municipi a les 6 de la tarda de diumenge, acompanyats per la Banda de Cornetes i Tambors de Casserres.