Cap de setmana de Reis

La Fira de Reis de Montclar espera assolir els 5.000 visitants

Antiguitats, eines agrígoles, artesania, cotxes clàssics, motocròs i un tradicional esmorzar de pagès tornaran a omplir de vida el Pla de les Alzines aquest diumenge 6 de gener

per Pilar Màrquez Ambròs, Berga, 4 de gener de 2019 a les 11:27 |
Dos artesans de la fusta a la Fira de Reis de Montclar. | Pere Gendrau/Arxiu
El Pla de les Alzines de Montclar acollirà diumenge la tradicional Fira de Reis, la més multitudinària del Berguedà. Una de les grans particularitats de la mostra és el seu caràcter tradicional i antic. Es tracta d'una proposta centenària que destaca per mantenir costums de la pagesia com l'esmorzar de botifarra amb allioli de codony, i que cada any atrau milers de persones vinguts d'arreu del Berguedà i de Catalunya. 

La Fira de Reis de Montclar acostuma a aplegar unes 5.000 persones i més de 70 parades, segons han explicat els organitzadors, una xifra que s'espera poder repetir o fins i tot superar. Durant la fira, els visitants poden passejar entre parades d'artesania i agroalimentació. A més, també s'hi poden trobar antiguitats i eines agrícoles, i diverses fogueres on cadascú es pot coure un tastet, després d'untar una torrada amb allioli de codony. 


L'exposició de motos i cotxes antics és un altre dels atractius de la mostra de Montclar. A més, es repetiran les demostracions de motocròs amb espectaculars salts i derrapades i hi haurà una passejada de cotxes clàssics que donarà major atractiu a la mostra. 

Amb tot plegat, el petit municipi de poc més de 100 habitants espera viure, aquest diumenge, l'èxit d'una de les cites imprescindibles del municipi. Si el temps acompanya, les previsions són molt positives.
  

Recorregut de salts per a les motos a la Fira de Reis de Montclar Foto: Pere Gendrau/Arxiu

 

Participació