El Pessebre Vivent de la Pobla aconsegueix un rècord d'assistència amb 1.100 persones en dos dies

Un centenar de figurants i actors han participat un any més en aquesta tradició, que enguany celebrava la seva 23a edició

08 de gener del 2019
Pessebre Vivent de la Pobla de Lillet.
Pessebre Vivent de la Pobla de Lillet. | Cedida
Unes 1.100 persones han passat pel Pessebre Vivent de la Pobla de Lillet aquestes festes. Les dues representacions del pessebre han batut el rècord de venda d'entrades de l'espectacle nadalenc, sobretot pel que fa a diumenge 30 de desembre, quan l'èxit va desbordar-se amb fins a 650 persones, segons ha explicat Llorenç Baró, de l'Agrupació Teatral Amics del Romea. "Molts anys tenim uns 300 i escaig visitants per representació, però en aquest cas va desdoblar-se l'assistència", ha assegurat Baró. 

Baró ha assenyalat que, per sort, l'organització del pessebre estava preparada per aquesta eventualitat. "Teníem exposats pans del mateix dia en alguna de les escenes, i vam poder utilitzar-los per no quedar-nos sense torrades, ja que en repartim al final; vam quedar-nos sense caldo calent, però vam estar molt contents, molt satisfets per la feina feta", ha comentat Baró. 
 

Escena del pessebre Vivent de la Pobla de Lillet. Foto: Cedida


Un centenar de persones han participat un any més en aquest pessebre, que enguany celebrava la seva 23a edició. "El nombre de figurants és molt variable, hi ha gent que ve tots els dies i fa de pastor; i gent que no, a banda de les figures principals que hi són sempre", ha dit Baró. "El pessebre va néixer perquè el grup de teatre va deixar de fer els Pastorets i es va decidir mantenir alguna activitat i representar quadres de Nadal, com ja es feia en altres llocs de Catalunya", ha assenyalat Llorenç Baró. "Vam començar a visitar altres pessebres, els anàvem a veure, en copiàvem alguna cosa o en fèiem la nostra interpretació, i així és com vam començar", ha afegit.

Llorenç Baró ha recordat que el de la Pobla de Lillet pertany a la Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya, que té com a finalitat la coordinació i promoció de les representacions que es fan al país.
 

Pessebre Vivent de la Pobla de Lillet. Foto: Cedida


Una representació estàtica amb l'encant del centre històric del poble
 
El Pessebre Vivent de la Pobla de Lillet és una representació estàtica que repassa algunes de les escenes del naixement de Jesús. Entre aquestes, l'Anunciació de l'Àngel a la Verge, els Pastores, les Bugaderes, el Naixement, l'Adoració dels Pastors, així com d'altres imatges típiques de les masies catalanes. En cadascuna d'aquestes hi participa una o un grup de persones que es maquillen i vesteixen especialment, permetent als visitants fer-se una idea de tots aquests moments. 
 
Els participants es mantenen quiets durant gairebé dues hores, representant imatges i escenificant circumstàncies concretes com si fossin figures de cera. Tot això, sumat a la bona i treballada il·luminació de cada indret, i a l'encant dels racons del barri vell del poble i de Cal Xeró, converteixen el Pessebre Vivent del municipi en tot un espectacle nadalenc que, malgrat ser estàtic, està ple de vitalitat.