Inversions

Gironella ampliarà la Llar d'Infants Estel amb una nova aula que permetrà ofertar més places

La vila farà obres d'ampliació a l'equipament per valor de 55.645,59 euros

per Pilar Màrquez Ambròs, Gironella | 3 de gener de 2019 a les 20:35 |
Llar d'Infants l'Estel de Gironella. | Ajuntament de Gironella
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Gironella farà obres d'ampliació a la Llar d'Infants Estel amb la construcció d'una nova aula per un valor de 55.645,59 euros, segons ha explicat l'alcalde i regidor d'Ensenyament David Font. Aquesta és una de les inversions incloses al pressupost del municipi per a l'any 2019. 

El municipi de Gironella disposava fa anys de quatre escoles bressol, dues públiques (una a Gironella i l'altra a Cal Bassacs) i dues concertades i/o privades. Però les concertades van tancar, els anys 2013 i 2016, respectivament. Actualment, les escoles bressol públiques disposen en global d'una vuitantena de places. Però en períodes com P1 les places disponibles no resulten suficients, de manera que s'ha projectat una nova aula a la Llar d'Infants de Gironella que podria utilitzar-se en aquesta franja de P1, o bé fins i tot pels nadons lactants, en funció de la planificació i de l'evolució del padró municipal.


Les escoles bressol de Gironella treballen de forma experimental i vivencial. Els centres organitzen espais i materials per a mantenir viu l’interès i la curiositat dels infants, i es treballa en contacte amb la natura, oferint materials naturals, reciclats i reals.
 

Plànol de l'ampliació de la Llar d'Infants Estel. Foto: Ajuntament de Gironella


La construcció de la nova aula a Gironella està subjecte a un conveni amb la Generalitat per a augmentar el nombre de places de la llar d'infants. A la Llar d'Infants l'Estel de Gironella, hi haurà així 13 noves places, passant de les actuals 59 a 72, segons estima l'alcalde. A Cal Bassacs es mantindrien les places actuals, que se situen en 26. 

Gironella ja va aprovar el mes de juny una modificació de crèdits per a cobrir la necessitat d'incrementar l'horari de les llars infantils municipals i la modificació de la plantilla de personal municipal. En aquell moment, es va acordar la contractació d'una tècnica d'educació infantil amb una jornada parcial de 25 hores a la setmana, i l'ampliació de dos contractes actuals de treballadores de les llars d'infants, de 10 hores. Tot plegat per donar major cobertura a la franja de tarda a Gironella i reforçar la llar d'infants de Cal Bassacs. 

El municipi va aprovar a finals d'any 3,1 milions en inversions en un pressupost per a 2019 que "garanteix la suficiència financera de l'ajuntament sense hipoteques de futur, on tots els serveis públics i atenció de les necessitats estan contemplades i previstes", segons David Font. 

 

Participació