Saps quin poble del Berguedà ha arribat als -10 graus de temperatura el 2018?

Meteoròlegs i aficionats a la meteorologia han aprofitat el canvi d'any per recopilar mínimes i màxims de l'any anterior, així com dades referents a la pluviometria

Redacció
03 de gener del 2019
Actualitzat a les 18:15h

El Berguedà ben gebrat. Foto: Adrià Costa


El final d'any marca un moment idoni per plantejar canvis i llistar bons propòsits. Per això també és un instant de l'any en què es mira enrere i es recopilen les xifres i notícies que ens han deixat per a l'anàlisis els últims dotze mesos. Meteoròlegs i aficionats a la meteorologia han aprofitat també el canvi d'any per recopilar mínimes i màxims de l'any anterior, així com dades referents a la pluviometria, sobretot després que el de 2018 hagi estat un any de fortes pluges ben especial pel que fa al temps. 

L'estudiant de Física berguedà Marc Noguera ha compartit a xarxes les dades de l'últim any a Guardiola de Berguedà amb una mínima absoluta de -10,2 graus el 9 de febrer i 1.520 mm de pluja anual, el doble de la mitjana. 
El 9 de febrer va ser una jornada especialment freda de l'any 2018 que va fer que els termòmetres toquessin fons. Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya, van registrar-se mínimes també molt baixes a Gisclareny, amb -9.8 graus, o a Castellar de n'Hug (el Clot del Moro) que va registrar -9.6 de temperatura mínima. 

El meteoròleg Manel Cascante també ha repassat algunes de les dades que ha deixat l'any 2018 en estacions meteorològiques de Bagà, també a l'alt Berguedà. A Bagà centre, per exemple, s'han registrat 1.439 mm de precipitacions i una temperatura mitjana de 12,3 graus.