Més de 300 persones s'informen a Berga contra el sexisme durant la tarda i nit de Cap d'Any

El Punt Lila va atendre gairebé un centenar de joves de matinada, mentre que les educadores de carrer de la cursa de Sant Silvestre van assessorar 207 persones

03 de gener del 2019
Actualitzat a la 13:46h
Imatge del Punt Lila durant la passada nit de Cap d'Any a Berga.
Imatge del Punt Lila durant la passada nit de Cap d'Any a Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
El Punt Lila que l'Ajuntament de Berga va posar en servei la nit de Cap d'Any a la Plaça de Sant Joan en el marc de la campanya "Vull la Nit!" contra les agressions sexistes va registrar 97 peticions d'informació. A més, durant la cursa de Sant Silvestre, les educadores de carrer del Centre Jove d'Anticoncepció i Sexualitat (CJAS) van oferir informació i assessorament a 207 persones. Segons les dades que ha fet públiques l'Ajuntament de Berga, entre una i altra proposta, hi va haver un total de 304 demandes d'informació. 

Berga ha intensificat les accions de la campanya "Vull la nit!" durant les nits de les festes nadalenques. Repetint una de les fòrmules que va tenir major ressò i acceptació per Patum, la instal·lació d'un Punt Lila, una oficina d'informació i acompanyament per a les possibles víctimes d'agressions sexistes i d'informació i assessorament. Fonts consultades han indicat que es treballa encara en un buidatge de les dades per tal de conèixer amb profunditat quin tipus d'inquietuds i dubtes es van expressar. El Punt Lila va comptar amb l'assessorament professional de les tècniques del Centre Jove d'Anticoncepció i Sexualitat que van atendre les demandes d'informació a l'estand habilitat d'1 a 6 de la matinada. 

El servei d'informació i detecció de situacions de violència sexista en espais d'oci nocturn busca evitar i acompanyar les joves que pateixen actituds i agressions masclistes, també les que són percebudes "amb normalitat" generant un ambient de permissivitat, segons han explicat. 

"Els comentaris desagradables per la forma de vestir, la manca de respecte per l'espai personal, la insistència per obtenir el consentiment a l’hora de mantenir relacions de qualsevol tipus, la intolerància a la diversitat sexual, l'estigmatització de les noies que prenen la iniciativa, són alguns exemples de situacions que la campanya "Vull la nit!" vol combatre centrant-se en l’àmbit de l’oci nocturn", han recordat també des de l'Ajuntament de Berga. El Punt Lila va situar-se a la Plaça de Sant Joan perquè aquesta es considera "un dels punts neuràlgics" de la nit de Cap d’Any a Berga.  
Arxivat a