Ja saps quin serà el recorregut de la cavalcada de Reis a Berga?

La comitiva de Ses Majestats, encapçalada per un gran estel lluminós iniciarà l'itinerari a la Plaça de Gernika, a dos quarts de 6 de la tarda, el dissabte 5 de gener

02 de gener del 2019
Actualitzat el 05 de gener a les 14:30h
El rei Gaspar saludant a nens i nenes.
El rei Gaspar saludant a nens i nenes. | Júlia Abelló
La comitiva dels Reis d'Orient de Berga, encapçalada per un gran estel lluminós iniciarà el recorregut a la Plaça de Gernika, a dos quarts de 6 de la tarda, el dissabte 5 de gener. 

Les carrosses desfilaran pels carrers Pere II, Mestre de Pedret, Salvador Espriu, Isaac Albéniz, Pere III, la carretera de Sant Fruitós i el carrer del Roser fins a la Plaça de la Creu. Allà, els Reis d’Orient deixaran les carrosses i continuaran el recorregut a peu pel carrer de la Ciutat fins a la Plaça de Sant Pere, on adoraran el pessebre de la Berruga. Els Reis Mags es dirigiran a l’Ajuntament de Berga, on se’ls farà entrega de les claus de la ciutat per accedir a les llars berguedanes durant la nit i desar els regals corresponents. 

Melcior, Gaspar i Baltasar s’adreçaran als nens i nenes des del balcó consistorial i després rebran els infants a la Sala de Plens de l'Ajuntament. L'endemà, dia 6 de gener, els Reis Mags visitaran la residència i l'Hospital de Sant Bernabé abans d’iniciar el viatge de retorn cap a l'Orient. 
 

Mapa del recorregut dels Reis de l'Orient a Berga. La sortida serà a la plaça Gernika, a dos quarts de 6. Foto: Google Maps

 
La celebració de la cavalcada de reis també comportarà alteracions de trànsit durant el dissabte, 5 de gener. Les restriccions seran d’estacionament i també de circulació, i s’aplicaran des de les 2 del migdia fins a les 9 del vespre.
 
Les vies per les quals no es podrà circular seran el carrer Mestre de Pedret, el carrer de Pere II, el carrer de Salvador Espriu, el carrer d'Isaac Albéniz, el carrer Pere III, la carretera de Sant Fruitós i el carrer del Roser fins a la plaça de les Fonts. L'estacionament de vehicles estarà prohibit a l'accés a l'Institut Guillem de Berguedà, el carrer Pere II, el carrer Mestre de Pedret, el carrer Isaac Albéniz, el carrer de la Rasa dels Molins, el carrer de Pere III, la carretera de Sant Fruitós, el carrer del Roser, la plaça de la Creu i la plaça de Sant Pere. 
Arxivat a