Cercs acabarà d'urbanitzar aquest 2019 la plaça de Sant Jordi on es fa la cargolada del Roseret

El ple de l'ajuntament ha donat llum verda a l'aprovació inicial del projecte d'obres d'ampliació de la plaça Primer Comte de Fígols que preveu un cost d'execució de 239.629,94 euros

02 de gener del 2019
Actualitzat a la 13:43h
Aspecte de la zona on se celebra la festa del Roseret de Sant Jordi de Cercs, el mes de maig.
Aspecte de la zona on se celebra la festa del Roseret de Sant Jordi de Cercs, el mes de maig. | AjCercs
L'Ajuntament de Cercs acabarà d'urbanitzar la plaça del Primer Comte de Fígols, situada al centre del nucli de Sant Jordi. El ple de l'ajuntament ha donat llum verda a l'aprovació inicial del projecte d'obres d'ampliació d'aquesta plaça que preveu un cost d'execució de 239.629,94 euros amb l'IVA inclòs. Segons ha explicat l'alcalde de Cercs, Jesús Calderer, "la intenció és urbanitzar la meitat de la plaça que encara no ho està, per condicionar la zona on es fa la tradicional cargolada del Roseret, i que estigui a punt per a la festa i, evidentment, per fer-hi altres activitats". La plaça va urbanitzar-se ja fa molts anys però hi va quedar una zona de terra sense condicionar que és on tradicionalment es couen els habituals 300 quilos de cargols pel Roseret, el mes de maig. 

Les obres permetran endreçar aquesta part de la plaça que queda per urbanitzar amb la intenció d'enjardinar-la, habilitar una zona on es pugui coure la cassola del Roseret i col·locar-hi una pavimentació de sauló. "No volem cimentar-la sinó donar-li un aspecte més verd", ha aclarit Calderer. Per fer l'obra també s'haurà de reconduir la xarxa d'aigües.

El projecte aprovat de forma inicial aquest desembre ha estat redactat per l'arquitecte Eduard Balcells. Si no hi ha al·legacions, la previsió és que pugui quedar aprovat definitivament a mitjan gener. A continuació, explica l'alcalde, es traurà a licitació pública. El projecte es finança amb una subvenció atorgada per les meses de la Diputació de Barcelona, de manera que Calderer ha especificat que ha de quedar enllestit el 2019. 

Sant Jordi es va construir a principis dels anys 70 per donar cabuda als habitants de l'antic poble de Sant Salvador de la Vedella, inundat per la construcció del pantà de la Baells, que es va inaugurar el 1976. La plaça del Primer Comte de Fígols es troba en una situació cèntrica d'aquest nucli i n'acull la biblioteca.