Gironella amplia la zona d'aparcament limitat al nucli antic

El regidor Josep Maria Castellà assegura que el canvi es porta a terme per "les demandes dels veïns", i solucionarà problemes d'estacionament

Redacció
31 de desembre del 2019
Zona vermella al centre històric de Gironella.
Zona vermella al centre històric de Gironella. | Pilar Màrquez Ambròs
Gironella ampliarà al gener la zona del nucli històric amb estacionament limitat i gratuït. Després de sis mesos de funcionament de la zona preferent per a residents del nucli històric, l'Ajuntament de Gironella ha decidit modificar el reglament, reduint l'horari de regulació, i ampliant el nombre de carrers afectats. Els canvis seran efectius a partir del 14 de gener, i s'han fet valorant el funcionament dels primers mesos de servei, i després de reunions amb els veïns de la zona. Un dels objectius és aconseguir una major rotació dels vehicles que aparquen al centre històric. 
 
El nou reglament afegeix com a residents els gironellencs empadronats al carrer Padró, carrer Pas de la Muralla, i al Carrer Olvan Alt fins el número 46. Aquesta ampliació, tal i com explica el regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Maria Castellà, s'ha fet arran "de les demandes dels veïns", i solucionarà problemes d'estacionament als carrers mencionats. 
 
L'horari de regulació també es veu afectat, i serà obligatori el comprovant de control horari de dilluns a dissabte de 8 del matí a 10 del vespre per als no residents, que podran estacionar-hi el temps màxim que indiquen els corresponents senyals d'estacionament, que és d'1 hora i mitja.  Aquests canvis en la regulació horària no afecten als residents, que podran tenir el seu vehicle estacionat sense moure'l un màxim de vuit dies utilitzant el carnet corresponent. Les targetes de residents són intransferibles i només es poden utilitzar en el vehicle pel qual s'ha obtingut.
 
El global de carrers afectats per aquesta zona d'aparcament són els següents: carrer Pont Vell, carrer Baixada del Castell, carrer del Roser, passatge del Roser, Plaça de la Vila, Plaça de l'Església, carrer de la Fe, carrer Mossèn Bover, Carrer Mestre Font Parera i Carrer Olvan Alt fins al número 46, carrer Padró i carrer Pas de la Muralla.
Requisits per als residents
 
Totes aquelles persones que estan estacionades als carrers de resident i compleixin els requisits podran obtenir la targeta que els identifica com a tal a les oficines de l'ajuntament. Cal que disposin d'un vehicle de més de dues rodes, d'un màxim de nou places i que no superi els 6 metres de longitud i els 3.500 quilos de pes màxim autoritzat, que estiguin al corrent de pagament dels impostos municipals i que siguin titulars o figurin com a conductor principal a la pòlissa d'assegurança d'un vehicle donat d'altra a l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) a la vila de Gironella.
Arxivat a