Fons Feder

El Berguedà demana ajuts al FEDER per 26 projectes valorats en 7,7 milions

El consell comarcal ha aprovat presentar sol·licituds en dos eixos del fons europeu, que si ho atorga cobreix el 50% del cost de les iniciatives

Es tracta de projectes relatius a l'eficiència energètica i la Via Blava

L'alcalde de Puig-reig reclama que els consellers comarcals evitin fer un ús polític del porta a porta

, Montmajor/Berga | 27/12/2018 a les 20:47h
Arxivat a: Municipis, Via Blava, projectes, Feder
El Consell d'Alcaldes del Berguedà s'ha celebrat a Montmajor.
El Consell d'Alcaldes del Berguedà s'ha celebrat a Montmajor. | Pilar Màrquez Ambròs
El Berguedà ha acordat aquest dijous presentar 26 projectes al fons FEDER. Es tracta d'un seguit d'accions que tenen un valor global de 7,7 milions i que aspiren a aquest fons europeu en dues línies d'ajudes corresponents a iniciatives d'estalvi i eficiència energètica en edificis, equipaments i serveis públics del Berguedà i a recursos patrimonials i turístics de la Via Blava del Llobregat. El FEDER, si es concedeix, finança el 50% del valor de cada projecte. És a dir, que en ajuts la comarca aspira a rebre un total de 3.223.717,62 euros. La resta de diners, s'han de finançar des dels ajuntaments que desenvolupen cada projecte o bé a través de subvencions d'altres administracions públiques. 

L'aprovació per a la petició al FEDER s'ha fet en el ple extraordinari del Consell Comarcal del Berguedà d'aquest vespre, però s'ha explicat també durant el darrer Consell d'Alcaldes de l'any 2018 que s'ha celebrat aquesta tarda al Local del Comú de Montmajor. Hi ha onze ajuntaments que han apostat per sol·licitar ajuts. 

Els 15 projectes d'iniciativa i eficiència energètica en edificis, equipaments i serveis públics del Berguedà, que concorren a l'eix 4 del fons FEDER, tenen un valor total de 4.770.573,5 milions. La comarca presenta al fons europeu la xarxa de calor i caldera de biomassa del municipi de Gironella, el sistema de calefacció i producció d'aigua calenta sanitària mitjançant una xarxa de calor alimentada amb biomassa de Puig-reig, la xarxa de calor de biomassa a l'Escola Maria d'Avià i llar d'infants d’Avià, la millora ambiental i d'eficiència energètica al Centre Cívic amb canvi de caldera i llumeneres de Guardiola de Berguedà, la xarxa de calor alimentada amb biomassa per incorporar nous usos, edificis i fases del municipi de Vallcebre o la instal·lació d'aire condicionat amb energia solar tèrmica als vestidors del camp de futbol de Guardiola de Berguedà.

Així mateix, en aquest mateix eix 4 del FEDER, també hi aspiren el projecte per a la generació solar fotovoltaica 1,1 MW del municipi d'Avià sota un model de participació ciutadana, la millora energètica de l'enllumenat públic de Cercs, la millora energètica d'un enllumenat públic de Cercs, la reforma de l’enllumenat públic del municipi de Gironella, el canvi de tubs fluorescents per leds a l'escola de Sant Llorenç i Llar d'Infants de Guardiola de Berguedà, la subtitució dels vidres i fusteria exterior en l'edifici de l'Ajuntament de Puig-reig, la reforma de l'Ajuntament i la millora dels tancaments practicables per estalvi energètic de Guardiola de Berguedà, el canvi de tancaments en l'edifici de l'Ajuntament d'Avià, la millora de l'eficiència energètica de l'enllumenat públic exterior de Casserres i la implantació del sistema porta a porta.

11 accions en recursos de la Via Blava

Els projectes corresponents als recursos patrimonials al voltant de la Via Blava del Berguedà per valor de 2,9 milions, que s'han presentat a l'eix 6 del fons FEDER es componen en total de fins a 11 accions.

Es tracta de la restauració del Castell de Palau a Bagà, el projecte d'estabilització i sosteniment de la Mina de Petroli de Riutort de Guardiola de Berguedà, l'itinerari exterior de la ruta del Cretaci del Centre d'Interpretació Dinosaures de Fumanya als municipis de Fígols i Cercs, la remodelació de l'Església Vella de Santa Eulàlia de Gironella, la millora dels tancaments de l'edifici: (BCIL) Torre de l'Amo de Viladomiu Nou del municipi de Gironella, el projecte de consolidació del Pont Vell de Gironella, la urbanització per a la creació del Parc i Mirador sobre el riu Llobregat a l'entrada sud de Gironella, l'adequació de la segona planta del Museu d'Art del Bolet per a activitats de divulgació del món del bolet de Montmajor, la rehabilitació i condicionament de l'Edifici Batan i de les Cardes per a convertir-lo en "Centre d'Entitats" a la Colònia Pons de Puig-reig i la millora paisatgística i arranjament del camí d’accés a la Torre Nova de Cal Pons del municipi de Puig-reig.

Així com també l'ampliació de l'enllumenat públic a la zona del Bosquet de Cal Pons i del camí d'accés a la torre Nova del municipi de Puig-reig.

COMENTARIS

I Berga
Anònim, 27/12/2018 a les 21:26
+22
-3
I sorprenentment, Berga no hi és. Potser que us poseu les piles, no? Que demanar subvencions no genera despesa, només cal tenir projectes i ganes de portar-los a terme!
Posa't les ulleres
Anònim, 28/12/2018 a les 08:04
+0
-2
Clar que Berga hi és.
la foto per el calendari
Anònim, 28/12/2018 a les 18:52
+0
-3
El Consell de Alcaldes, hi ha la presideix , el fotogenic alcalde de Guardiola de Berguedà,, amb els dos figurins " el destronat alcalde d'Avià ( uniò ) i el socialista de La Pobla de lillet . quina poca vergonya , usurpar la presidencia als alcaldes, intrusisme i pantalla .
Viire del qüentu
Anònim, 29/12/2018 a les 15:48
+2
-3
Si, vinga subvencions i el poble anar pagant. Es la cultura de viure del "qüentu" politics, paràssits.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
La candidatura de Berga en Comú amb Aina Vidal.
La candidatura de Berga en Comú amb Aina Vidal. | Pilar Màrquez Ambròs
Pilar Màrquez Ambròs
Berga en Comú presenta candidatura amb Joan Carles Sosa com a número 2 de la llista, Míriam Prat com a número 3, Miquel Quesada en la quarta posició i Ariadna Deop en cinquè lloc
Ot Ortega, Carolina Rosa i Pau Farré que van actuar en el concert solidari.
Ot Ortega, Carolina Rosa i Pau Farré que van actuar en el concert solidari. | Ginkgo Apac Berguedà
Els fons de l'activitat, organitzada amb la col·laboració de l'associació Ginkgo Berguedà, es destinaran a la investigació del càncer infantil a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona
Mural a l'Escola Sant Joan de Berga.
Mural a l'Escola Sant Joan de Berga. | Escola de Sant Joan
L'artista urbà Nil Safont 'Slim', amb la col·laboració del també muralista Jofre Oliveras, ha representat la vida escolar i els elements d'aprenentatge i joc a les pintures