L'alcalde de Puig-reig reclama que els consellers comarcals evitin fer un ús polític del porta a porta

Altarriba ha fet aquesta petició al Consell d'Alcaldes en referència a debats polítics que han tingut lloc al ple de Puig-reig amb el cap de l'oposició i conseller, Antoni Clement

27 de desembre del 2018
Actualitzat a les 23:00h
Josep Maria Altarriba (al fons) en el Consell d'Alcaldes que s'ha celebrat a Montmajor.
Josep Maria Altarriba (al fons) en el Consell d'Alcaldes que s'ha celebrat a Montmajor. | Pilar Màrquez Ambròs
L'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba (ERC), ha demanat que els consellers de govern del Consell Comarcal del Berguedà, no facin un ús polític del porta a porta. Ho ha reclamat durant el transcurs del darrer Consell d'Alcaldes de l'any 2018, que s'ha celebrat aquest dijous a Montmajor. Altarriba ha fet aquesta petició en referència a debats polítics que han tingut lloc al ple de Puig-reig amb el cap de l'oposició i conseller berguedà, Antoni Clement (CiU-PDECat). Puig-reig va aparcar recentment la decisió de dur a terme la cessió definitiva del servei de recollida d'escombraries al Consell, després que s'obrís debat sobre la qüestió al plenari del municipi.

El president del Consell Comarcal, Josep Lara, ha respost la petició d'Altarriba coincidint en el fet que "l'èxit del model passa pel consens polític".

Josep Maria Altarriba també ha recordat que a Puig-reig encara no hi ha totes les àrees d'emergència tancades ni es disposa de deixalleria mòbil. "Quan es va apostar per aquest model de residus, se'ns va prometre que estaria tot a punt el dia que comencéssim el porta a porta, i això no ha estat així", ha dit l'alcalde de Puig-reig. 

Durant el Consell d'Alcaldes, l'últim de l'any, també s'ha parlat del nou decret sobre els menjadors escolars. Segons s'ha explicat, actualment hi ha 16 menjadors escolars a la comarca, d'aquests n'hi ha sis que els gestionen les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) i la resta els porten entre ajuntaments i el Consell Comarcal del Berguedà. Consell comarcal i alcaldes han acordat estudiar en profunditat l'estat d'aquest servei a la comarca i plantejar com afectarà la nova legislació que obligaria que fossin les institucions públiques les que gestionin el servei i no pas les AMPA.
 

Imatge del Consell d'Alcaldes del Berguedà que s'ha celebrat aquest dijous a Montmajor. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Per donar inici a la trobada de batlles berguedans, la delegada del govern a la Catalunya Central, Alba Camps, ha explicat amb detall les funcions de la delegació del govern de la Generalitat i el treball que fa per atendre les peticions dels alcaldes. En aquest sentit, Alba Camps ha explicat que s'està plantejant una nova línia de finançament per ajuntaments, per exemple, per qüestions com l'arranjament de camins i la xarxa d'aigües.

El Pla de Camins 2018 - 2019 destinarà 358.000 euros als municipis

També s'ha anunciat que en el proper Pla de Camins 2018-2019, l'ens comarcal destinarà un fons de 358.000 euros als municipis, amb un màxim de 35.000 euros per població.

Així mateix, s'ha donat a conèixer que el valor dels projectes que els municipis demanen a la propera convocatòria dels fons FEDER puja fins als 7,7 milions d'euros. Està previst que aquest punt s'aprovi aquest vespre en ple extraordinari al Consell Comarcal del Berguedà. 

El projecte d'ampliació de la C-16 es presentarà al territori al gener

També s'ha anunciat que el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, visitarà la comarca el pròxim 9 de gener per presentar el projecte d'ampliació del tram nord de la C-16 amb l'habilitació d'un tercer carril reversible.