Berga rep els patges dels Reis d'Orient amb il·lusió i desenes de desitjos

Centenars d'infants han donat la benvinguda a la ciutat a la comitiva de patges i assistents de Ses Majestats coincidint amb la celebració de Sant Esteve

26 de desembre del 2018
Actualitzat a les 14:33h
Els patges reials han recollit les cartes de nens i nenes aquest matí a Berga.
Els patges reials han recollit les cartes de nens i nenes aquest matí a Berga. | Ajuntament de Berga
Els Reis d'Orient fa setmanes que es preparen per arribar a Catalunya des de terres llunyanes i portar regals i il·lusió als més menuts el pròxim 5 de gener. No obstant això, molt abans que Melcior, Gaspar i Baltasar xafin terres catalanes, aquest dimecres 26 de desembre, a Berga, ha estat el torn dels patges reials.

Centenars d'infants han donat la benvinguda a la ciutat a la comitiva de patges i assistents de Ses Majestats coincidint amb la celebració de Sant Esteve. Els emissaris reials han recollit durant el matí centenars de cartes que han redactat els infants de la capital berguedana. Els infants les han redactat de ben segur esperant que es compleixin els seus desitjos i peticions; i els patges els han rebut i escoltat sempre amb un somriure. 

L'arribada dels patges reials ha tingut lloc al monument de la Patum, als voltants de dos quarts d'11 del matí. Minuts abans, un petard n'ha anunciat la benvinguda. Posteriorment, la il·lusió s'ha escampat pel Passeig de la Pau, ja que els patges s'han dirigit cap a la Plaça de la Creu, d'on s'han distribuït per atendre els infants en tres punts de la població: l'Ajuntament de Berga, l'Hotel d'Entitats (antic Centre Cívic) i el Pavelló de Suència.

Desenes de famílies amb nens i nenes que no volien perdre's cap detall de la comitiva s'han apropat al centre de Berga i després s'han repartit entre els tres punts de la ciutat on hi havia els patges. Els infants han pogut entregar les cartes fins a la 1 del migdia. Després de fer-ho, tots i cadascun dels petits han rebut un obsequi i un fanalet per la cavalcada de gener per part dels assistents dels Reis d'Orient.
Enguany, l'arribada dels emissaris reials i la cavalcada de reis recuperen a Berga els espais habituals de la celebració, després que alguns dels actes canviessin d'ubicació l'any passat a causa dels treballs d'adequació de la teulada de l’Ajuntament de Berga que va comportar l'emplaçament d’una grua davant de l’entrada de l'edifici consistorial durant mesos.
 
La Banda i la Jove Banda de l’Escola Municipal de Música de Berga s'han encarregat de realitzar l'acompanyament musical durant l’arribada dels patges, i repetiran aquest paper durant la cavalcada de Reis que molts berguedanes de totes les edats ja esperen amb candeletes.
Arxivat a