La soprano Araceli Esquerra serà la candidata de Junts per Catalunya a Puig-reig

En l'acte de presentació ha estat acompanyada de Míriam Nogueras, vicepresidenta del PDeCAT i Diputada al Congrés, però també de l'exalcalde i actual cap de l'oposició a l'ajuntament, Antoni Clement

22 de desembre del 2018
Actualitzat el 25 de febrer del 2019 a les 12:57h
Araceli Esquerra serà la candidata de Junts per Catalunya a Puig-reig.
Araceli Esquerra serà la candidata de Junts per Catalunya a Puig-reig. | Pilar Màrquez Ambròs
Junts per Catalunya Puig-reig ha escollit la soprano i professora de cant Araceli Esquerra com a alcaldable per a les eleccions municipals del mes de maig.

La força política que va encapçalar amb èxit Carles Puigdemont en les eleccions catalanes del passat 21D ha presentat aquest dissabte a Puig-reig l'aposta del grup municipal per Araceli Esquerra, en un acte a l'antiga biblioteca de la plaça Nova. Aquesta marca es mantindrà lligada al PDECat. En l'acte, Araceli Esquerra ha estat acompanyada de Míriam Nogueras, vicepresidenta del PDeCAT i Diputada al Congrés, però també de l'exalcalde de CiU i actual cap de l'oposició al poble, Antoni Clement, que ha assegurat que continuarà donant-li suport en el nou projecte. 

Araceli Esquerra ha defensat que el propòsit de cara als comicis és presentar una llista "totalment renovada" amb un projecte atractiu que "aporti noves propostes" per a Puig-reig. Esquerra ha fet incidència en la importància de les antigues colònies industrials al municipi i ha assegurat que es reunirà amb els veïns i veïnes dels diferents nuclis en els propers mesos. Fa 21 anys que Araceli Esquerra treballa al Palau de la Música Catalana, on forma part del Cor professional de Cambra del Palau. També és professora a l'Escola Municipal de Música que hi ha al municipi. Nascuda a Berga, Esquerra té experiència en política local perquè ja va formar part de dues candidatures de Jaume Farguell a la capital berguedana. 
 

Araceli Esquerra durant la seva intervenció en l'acte. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Esquerra ha assegurat que combinarà la seva vida professional amb el seu compromís polític amb Puig-reig. La soprano ha afirmat que "un alcalde no es pot quedar tancat 10 hores al seu despatx, perquè allà no l'anirà a buscar ningú". Segons Araceli Esquerra, "un alcalde s'ha de moure, ha de perdre temps a les institucions de Barcelona o allà on faci falta i si cal, s'ha de ser pesat: s'han d'aconseguir moltes coses per Puig-reig i el seu futur, coses que fins ara no s'han aconseguit", ha assenyalat.

"Hem d'intentar que Puig-reig i les seves colònies siguin un poble de futur, que sigui un nom que es pugui incloure ja al Berguedà com a municipi important", ha manifestat la candidata. 

La soprano ha destacat el suport del partit en l'àmbit comarcal i nacional. "He de donar les gràcies al David per tot el que ha fet", ha dit. "Quan em vaig implicar vaig demanar que el partit ens ajudés, crec que és molt important tenir una base sòlida davant de qualsevol problema que sorgeixi, ja he tingut també reunions amb Junts per Catalunya Barcelona", ha exposat Araceli Esquerra. El president del PDECat a la comarca, David Font, ha assistit també a la presentació d'aquest dissabte. 

Entre Puig-reig i Barcelona

La vicepresidenta del PDECat, Míriam Nogueras, ha elogiat la faceta més cosmopolita d'Esquerra. "Araceli Esquerra viu entre Puig-reig i Barcelona i això és molt bo, en un ajuntament del segle XXI ha d'haver-hi un alcalde que conegui el món", ha destacat Nogueras. 

"L'Araceli és bona però, a més, il·lusiona a la gent que en reconeix el talent i això és molt important", ha afegit la diputada al Congrés. Nogueras també ha celebrat que la candidata de la formació a Puig-reig "sigui una dona". La vicepresidenta del PDECat s'ha mostrat convençuda que "seran les dones, amb l'ajuda dels homes evidentment, que canviaran aquest món".

Míriam Nogueras que, per la seva banda, concorrerà com a alcaldable a les municipals a Mataró, ha finalitzat la seva intervenció amb una cita de Nietzsche: "Ell deia que sense música la vida seria un error; doncs he de dir que sense gent com l'Araceli, la política seria un error". 
 

Míriam Nogueras ha elogiat l'aspecte més cosmopolita d'Esquerra. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Junts per Catalunya Puig-reig amb Araceli Esquerra al capdavant s'afegeix així a la cursa electoral al poble, després que fa ERC hagi anunciat també el seu candidat: l'actual alcalde Josep Maria Altarriba. ERC ja ha avançat també la intenció de presentar-se als comicis amb el nom amb què van concórrer el 2015: Junts per Puig-reig. Al maig concorreran al poble, per tant, dues llistes amb noms molt similars preparats per començar ja la contesa preelectoral.

Des de Junts per Catalunya s'ha explicat que el mes de gener ja es faran actes amb els veïns al municipi. Durant l'acte de presentació s'ha emès un missatge de suport a la candidatura del president Carles Puigdemont. 

El suport d'Antoni Clement

Araceli Esquerra ha fet explícit que, d'una manera o altra, espera tenir Antoni Clement al costat. Clement va ser alcalde entre 2010 i 2015 i ha encapçalat l'oposició en el darrer mandat. ​De fet, el mateix Clement ha estat l’encarregat d’obrir l’acte, amb un balanç de la seva pròpia etapa i una crítica a l'actual equip de govern d'ERC: "Han deixat escapar moltes oportunitats", ha expressat Clement. "A Puig-reig li cal una sacsejada i Junts per Catalunya apostarà per idees noves i experiència en política local", ha dit. 

Araceli Esquerra ha comentat als mitjans en acabar que els propers mesos es donaran a conèixer els noms d'una llista que a hores d'ara està ja força definida i que presentarà novetats. 
 

Antoni Clement que va concórrer amb l'antiga CiU a les eleccions de 2015. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a