L’ACA preveu construir la depuradora de l'Ametlla de Merola el 2019

El nucli disposa actualment d'una xarxa interna de clavegueram que recull tant les aigües pluvials com les residuals i les aboca directament al riu Llobregat

21 de desembre del 2018
Actualitzat a les 11:26h

Foto de la depuradora de Puig-reig. Foto: ACA


L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha aprovat el projecte per construir una depuradora a l’Ametlla de Merola, dins el terme municipal de Puig-reig. L'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, ha valorat positivament la construcció del nou equipament. "És un dels punts que hi feia falta depuradora, l'equipament tindrà en compte també per les dimensions de les empreses que hi ha", ha expressat Altarriba. L'Ametlla de Merola disposa actualment d'una xarxa interna de clavegueram que recull tant les aigües pluvials com les residuals i les aboca directament al riu Llobregat. 

L'ACA, que va presentar el projecte fa un any a l'Ajuntament de Puig-reig, però que ara ha aprovat el tràmit per poder-lo licitar, hi invertirà un total de 226.000 euros. Es preveu la construcció d'una depuradora amb pretractament i tractament primari amb decantador - digestor i amb capacitat per tractar un cabal de 90m3/dia, l'equivalent a una població de futur de 455 habitants. La població real del nucli és de poc menys de 200 persones. 

La nova depuradora disposarà d'un col·lector interceptor que recollirà les aigües residuals del nucli per transportar-les a la depuradora. Segons han informat fonts de l'ACA, els treballs podrien començar a mitjans de 2019 i tindrien una durada aproximada de quatre mesos. Aquesta actuació ha de contribuir a la millora mediambiental del riu Llobregat. 
 
Amb una inversió de 226.000 euros, es construirà una depuradora (pretractament i tractament primari amb decantador-digestor), amb capacitat per tractar un cabal de 90 m3/dia (equivalent a una població de futur de 455 habitants) i un col·lector interceptor que recollirà les aigües residuals del nucli per transportar-les a la depuradora. 
 
Els treballs podrien començar a mitjans de 2019 i tindrien una durada aproximada de quatre mesos, contribuint a la millora mediambiental del riu Llobregat.
Arxivat a