Gironella enllestirà el 2019 l'obra per recuperar el Teatre de Viladomiu Nou

El cost de la tercera i última fase de l'obra és de 711.474 euros, el 50% dels quals es finança amb fons FEDER

20 de desembre del 2018
Actualitzat a les 23:00h

Viladomiu Nou. Foto: Quim Puig/Wikicommons
 

L'última fase de l'obra de reconversió de l'antic cinema - teatre de Viladomiu Nou s'executarà i s'enllestirà l'any 2019. La intervenció està contemplada al pressupost de Gironella per a l'any vinent, el més elevat de la història de la vila. L'actuació suposa l'adequació d'aquest equipament en planta baixa, més dues plantes superiors per a ús polivalent. El cost d'aquesta actuació és de 711.474 euros, el 50% del qual s'assumirà a partir del fons FEDER i del que hi ha assegurada també una ajuda del 25% de la Diputació de Barcelona. A l'equipament s'hi va declarar un incendi a la dècada dels 80, un fet que va obligar a enderrocar-lo anys després. L'alcalde de Gironella, David Font, ha destacat el valor de recuperar aquest antic patrimoni que forma part de la història de les colònies del municipi. 

El regidor de Cultura Lluís Vall ha explicat que confia en que la licitació de l'obra pugui sortir a concurs "entre febrer i març". La inversió l'haurà d'adjudicar el Consell Comarcal del Berguedà perquè forma part del paquet de millores patrimonials de gairebé 1 milió d'euros que, conjuntament amb diferents ajuntaments de la comarca, va aconseguir-se dels fons FEDER. Durant l'any vinent se solventarà l'assignatura pendent amb aquest equipament que busca també donar impuls a Viladomiu Nou com a pol cultural del municipi i de la comarca. "S'acabarà de fer tot amb aquesta fase que preveu la partida d'inversions dels comptes i només mancarà per solventar els interiors tècnics de so i llum", ha exposat Vall. 

Aquest no és, però, l'únic projecte cultural que preveu el pressupost de l'any vinent. Gironella remodelarà l’antiga església de Santa Eulàlia per 245.000 euros. Això significa que a finals de 2019 Gironella disposarà "de tres instal·lacions de nivell", el Local del Blat que ja s'està reformant i en el qual es construirà una caixa escènica completa però que mantindrà la seva polivalència, el Teatre de Viladomiu Nou i l'espai de Santa Eulàlia situat a l'església vella. 

La intervenció a l'antic cinema - teatre Viladomiu Nou, que s'equiparà per fer les funcions de teatre i com a espai polivalent, s'ha executat per fases des dels anys 2007 - 2008. En total, haurà costat 1 milió d'euros que s'han pogut pagar gairebé en la seva totalitat amb subvencions de les administracions. Les dues fases anteriors, la segona de les quals va fer-se el 2012, van dur-se a terme per un valor de 350.000 euros. 

El Local del Blat podria estar enllestit al març

Segons ha explicat el regidor de Cultura, les obres que s'estan duent a terme al Local del Blat van força avançades i podrien estar acabades al març. "Diria que hi ha un 60% de l'actuació avançada, s'ha retirat el sostre antic i ara s'està muntant l'esquelet de l'escenari", ha detallat. 
Arxivat a