Borredà invertirà gairebé 270.000 euros en el condicionament de carrers

El pressupost de 2019 ha obtingut els vots a favor de l'equip de govern del PSC i l'abstenció de la CUP a l'oposició

20 de desembre del 2018

Poble de Borredà. Foto: AjBorredà.


Borredà ha aprovat al ple ordinari de desembre el pressupost de 2019 per un import de 945.000 euros. Els comptes, que aposten per contenir la despesa, han obtingut el vistiplau del plenari amb els vots a favor de l'equip de govern (PSC) i l'abstenció de l'oposició (CUP). L'alcalde de Borredà, Joan Roma, ha assegurat que es tracta de números austers però amb una elevada partida d'inversió de fins a 332.408 euros per a la millora dels carrers. 

Concretament, les obres preveuen el condicionament del carrer de la Font, el més antic del poble, amb un cost total de 206.000 euros. Una actuació per la qual es compta amb una subvenció de la Diputació de Barcelona de 192.000 euros. Un segon projecte important és el condicionament del passatge del Camp de Futbol per un import de 63.645 euros, que també té assegurada una ajuda de la Diputació de 49.000 euros. 

L'alcalde ha detallat que hi ha altres inversions, aconseguides la setmana passada i procedents de la Diputació. "Es tracta de la compra d'un nou vehicle per la brigada de manteniment per un import de 30.000 euros; la construcció d'una pista de pàdel per 30.000 euros; i finalment 20.000 euros que aniran destinats a arreglar camins municipals malmesos per les pluges, una acció que consta en el capítol de manteniment", ha assegurat Roma. 

Debat sobre la pista de pàdel i la plantilla municipal

La pista de pàdel va ser motiu de debat al ple de Borredà entre el govern i l'oposició. La CUP va qüestionar si es tractava d'un equipament necessari, a més de demanar-ne detalls. L'alcalde Joan Roma ha expressat que actualment hi ha catorze persones que practiquen aquest esport al poble, però ha clarificat  que també és una instal·lació amb un cost relativament baix i que pot incentivar a més persones a practicar un esport "de moda". Per a Joan Roma, la pista pot suposar "un incentiu" més pel municipi com ho són les piscines, la pista poliesportiva o la pista de tenis. "Un poble turístic i amb població de segona residència, ha de comptar amb equipaments prou variats", ha dit Roma. 

Roma ha manifestat, tal com ho va fer al ple, que si en el pròxim mandat es considera més adient destinar els 30.000 euros de la pista de pàdel, "es podrà demanar un canvi de destí de la subvenció a la Diputació".
 
Al plenari va produir-se un segon debat sobre el personal municipal, considerant ben coberta la plantilla destinada a manteniment. En aquest sentit, l'alcalde va recomanar pensar en un quart treballador en un futur proper: "on fa falta incrementar el personal és a nivell administratiu, amb la contractació d'una administrativa a plena dedicació", ha apuntat Roma.

L'Ajuntament de Borredà compta amb una secretària–interventora, a plena dedicació i una administrativa, a temps parcial. "L'equip de govern va intentar obrir concurs per la contractació d'una administrativa, però l'actual normativa no permet incrementar plantilles. És un dels efectes de l'ARSAL", ha apuntat Joan Roma. "Aquest és un deure pendent que queda pel proper govern municipal", ha afegit.