Berga constitueix el Consell d'Infants integrat per una trentena d’alumnes de primària

La primera trobada del Consell d’Infants ha estat conduïda pel regidor i la tècnica d’Educació, Eloi Escútia i Anna Freixa

Redacció
19 de desembre del 2018
Actualitzat a les 16:14h

Consell d'Infants de Berga. Foto: Ajuntament de Berga


El Consell d'Infants de Berga corresponent al curs 2018-2019 s'ha constituït aquest mes de desembre en un acte realitzat a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Berga. Es tracta d’un òrgan sectorial de participació format per una treneta d’alumnes de 5è i 6è dels centres d’educació primària de la ciutat. L’objectiu d’aquest organisme és promoure la implicació dels nens i nenes a l’hora de fer propostes i suggeriments que puguin incidir en la millora del funcionament del municipi i garantir el dret dels infants com a ciutadans de reflexionar, expressar la seva opinió, debatre, prendre decisions i elevar als òrgans municipals competents les seves propostes. 
 
Membres del Consell d’Infants 
 
El Consell d’Infants de Berga està compost habitualment per l’alcalde o alcaldessa de Berga, el regidor o regidora d’Educació, els tècnics o tècniques d’Educació del consistori, a més d'un representant de cadascuna de les aules de 5è i 6è de primària les escoles de la ciutat.

Els joves consellers i conselleres escollits prèviament pels seus companys i companyes de classe seran els encarregats de representar-los en aquest òrgan durant el curs 2018-2019. Es tracta d’infants que tenen entre 10 i 12 anys i la seva funció serà recollir i traslladar la informació i els acords generats per l’ens. 
 
Desenvolupament de la primera trobada 
 
La primera trobada del Consell d’Infants ha estat conduïda pel regidor i la tècnica d’Educació, Eloi Escútia i Anna Freixa, que han donat la benvinguda a tots els consellers i conselleres que formaran part del consell durant l’actual curs lectiu. Tot seguit, els consellers i conselleres de segon any han exposat als nous membres els projectes treballats l’any passat. A continuació, els representants han exposat algunes idees o temes que creuen que caldria treballar com per exemple: millorar la seguretat viària per facilitar els desplaçaments dels vianants, incrementar la decoració nadalenca als carrers, marcar novament el carril bici del Passeig de la Indústria o senyalitzar el nom de les fonts de la ciutat, entre d’altres. 
 
Properament, les iniciatives seran valorades per l’alumnat dels centres escolars, es decidiran els projectes prioritaris i es determinarà el repartiment de tasques dels diferents grups de treball. Al llarg del curs es realitzaran noves trobades del Consell d’Infants per realitzar el seguiment i la materialització dels projectes escollits. La pròxima sessió del Consell d’Infants es realitzarà previsiblement al gener.
Arxivat a