Ordre de detenció contra el poblatà Tomàs Sayes, membre del secretariat de l'ANC

Imputat per injúries a Llarena, va plantar el jutge que el va citar a declarar a Puigcerdà

Redacció
18 de desembre del 2018
Actualitzat el 19 de desembre a les 0:45h

Tomàs Sayes (al centre) en una imatge d'arxiu de l'ACN. Foto: ACN


L'Assemblea Nacional Catalana ha anunciat aquest dimarts que s'ha emès una ordre de detenció contra un membre del seu secretariat nacional, Tomàs Sayes (la Pobla de Lillet, 1985). L'entitat ha cridat a expressat el seu suport a Sayes, i ha demanat estar "atents" a properes convocatòries.

Sayes, que també és membre del CDR de la Cerdanya, no es va presentar dimarts passat a declarar als jutjats de Puigcerdà, citat a declarar com a imputat per una pintada contra el jutge Pablo Llarena de la qual es va desvincular. L'activista ja havia plantat el jutge el passat 28 de novembre. El CDR de la Cerdanya ha anunciat igualment la detenció.

Els presumptes fets que es remunten a la passada Setmana Santa, en una caminada i xocolatada d'Alp a Das, per denunciar l'empresonament dels membres del "govern legítim", i que "va aplegar més de 500 persones", segons va explicar el CDR de la Cerdanya a finals de novembre.

El CDR afegia que la protesta es va desenvolupar "sense cap incident, i que Sayes va ser imputat per una pintada contra Llarena "que els mateixos Mossos reconeixen que no poden determinar qui l'ha fet", i que aquest s'havia limitat a "informar del recorregut a la policia per tal de facilitar-los la feina".