Berga col·locarà un Punt Lila a la plaça de Sant Joan la nit de Cap d'Any

De la 1 a les 6 de la matinada s'informarà aquells joves amb dubtes, es farà tasca conscienciadora i s'atendran casos de sexisme

18 de desembre del 2018
Actualitzat a les 19:21h
Una de les tècniques del Punt Lila atenent un grup de joves divendres de Patum al vespre.
Una de les tècniques del Punt Lila atenent un grup de joves divendres de Patum al vespre. | Pilar Màrquez Ambròs
Berga col·locarà un Punt Lila a la plaça de Sant Joan la nit de Cap d'Any en el marc de la campanya "Vull la nit!". Ho ha explicat la regidora de Joventut de Berga, Mònica Garcia, aquest dimarts en roda de premsa. Garcia ha assegurat que les festes nadalenques són una de les èpoques de l'any amb més activitat als locals d'oci nocturn de Berga. De manera que enguany s'ha volgut incidir en Cap d'Any per evitar actituds i agressions sexistes. 

Dues educadores portaran a terme la tarda del 31 de desembre una campanya informativa a la zona del Vall, coincidint amb la cursa de Sant Silvestre. Ara bé, l'aposta contra el sexisme no acabarà aquí. Sobretot en una nit, la de Cap d'Any, durant la qual centenars de joves berguedans surten de festa. Garcia ha avançat que s'instal·larà un Punt Lila a la plaça de Sant Joan de la 1 a les 6 de la matinada per a totes aquelles persones, especialment joves, que necessin rebre informació i també per atendre casos de sexisme i conscienciar sobre la importància d'erradicar les actituds masclistes en l'entorn de l'oci nocturn.  

Per la campanya de Cap d'Any del "Vull la nit!" s'ha editat un fulletó que es repartirà als participants de la cursa de Sant Silvestre però que també tindrà rellevància durant la nit. Es tracta d'un full informatiu amb "les 12 campanades per una festa lliure de violència sexual". S'hi inclouen consells per deixar clar que "només sí és sí" i per aconseguir unes festes lliures de violència sexual. 
 

Fulletó que es repartirà dins la campanya 'Vull la nit! Foto: Pilar Màrquez Ambròs


La regidora ha posat en valor que la campanya "Vull la nit!", que fins ara ha format unes 200 persones, tindrà continuïtat els pròxims mesos amb més activitats. "Per Patum, vam fer un salt quantitatiu, i treballem també per un salt qualitatiu amb resultats", ha afirmat Garcia. La regidora ha explicat que hi haurà noves formacions a responsables d'entitats i de bars i locals nocturns. Els propers mesos es preveu que la campanya contra el sexisme de Berga segueixi per Carnaval i coincidint amb el Dia de la Dona Treballadora, el 8 de març. 
Arxivat a