Salut mental

La caminada «Pas a pas» per la salut mental al Berguedà recull 544 euros

L'activitat impulsada en benefici del Grup Horitzó i Fundació Prevent ha aplegat una cinquantena de persones

per Redacció, Berga | 18 de desembre de 2018 a les 14:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Participants a la caminada. Foto: Consell Comarcal del Berguedà


La caminada solidària "Pas a pas" per la salut mental ha recollit 544 euros que aniran destinats a entitats d'inserció sociolaboral. Els diners recaptats serviran per finançar iniciatives del Grup Horitzó del Berguedà i la Fundació Prevent. Uns 50 participants van caminar dissabte els 5 quilòmetres que uneixen Guardiola de Berguedà i Bagà, per la Via Nicolau. L'activitat ha sorgit com una col·laboració público-privada entre el Consell Comarcal del Berguedà, els ajuntaments de Bagà i Guardiola de Berguedà i Salut i Empresa, companyia especialitzada en prevenció de riscos laborals amb especial focus en la salut mental. 
 
A més a més de l'objectiu de recollir fons per les dues entitats que ofereixen oportunitats d'inclusió laboral i social a persones que pateixen o han patit trastorns de salut mental, durant la caminada també es va fer visible la tasca que porten a terme, amb la venda de productes elaborats pels treballadors del Grup Horitzó.


Segons fonts del consell comarcal, cal valorar un altre objectiu de la caminada: "que es pugui parlar de salut mental sense tabús ni prejudicis". Aquest és el primer pas "per trencar les discriminacions que afecten a les persones amb trastorn de salut mental per accedir al mercat de treball", asseguren. En aquest sentit, l'activitat s'ha emmarcat en el Pla Stop Estigma Salut Mental del Berguedà. 
 
La caminada ha tingut la presència del president del Consell Comarcal del Berguedà i alcalde de Guardiola de Berguedà, Josep Lara, el vicepresident, Abel Garcia, i la responsable de Salut i empresa, Helena Basart, entre altres.
 
La caminada,  impulsada per Salut i Empresa, també va comptar en l'organització amb el Consell Comarcal del Berguedà, l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, el Consell Esportiu del Berguedà, l’Ajuntament de Guardiola de Berguedà i l’Ajuntament de Bagà. També s'ha agraït la col·laboració d’ASFAM, Rumb Pirineus, la Iogateca, Lallevopuesta i xpassarlestona.
 

El president del Consell i alcalde de Guardiola, Josep Lara, el vicepresident, Abel Garcia, i la responsable de Salut i empresa, Helena Basart. Foto: Consell Comarcal del Berguedà

 

Participació