Casserres acull la tercera edició del Rogaine del Berguedà

La cursa, que tindrà lloc el 13 de gener, forma part de la Copa Catalana de Rogaine de la federació d'orientació

Redacció
18 de desembre del 2018
Imatge de l'edició del 2017.
Imatge de l'edició del 2017. | Cedida
El Club Orientació Berguedà (COB) enceta temporada el dia 13 de gener amb el tercer Rogaine del Berguedà. La cursa, com ja va sent tradició, es farà a Casserres. Però, per primera vegada, després de 6 anys organitzant-hi curses d'orientació, la d'enguany serà una competició oficial.
 
La cursa serà en format Rogaine i tindrà la modalitat oficial de 6 hores que formarà part de la Copa Catalana de Rogaine de la Federació de Curses d'Orientació de Catalunya (FCOC). Així mateix també serà la primera prova puntuable per a la classificació de la Selecció Catalana de Rogaine.

D'altra banda, sense deixar de banda la vessant popular en la que tots els corredors més o menys experimentats podran tenir-hi lloc, el Rogaine tindrà dues modalitats més de 3 i d'1'5 hores. Aquestes tindran una vessant solidària, ja que els fons que es recaptin amb les inscripcions es donaran a la Marató de TV3. 

El mapa del Rogaine, realitzat per Pau Llorens l'any 2017, s'ha actualitzat i ampliat. Amb un terreny típic del baix Berguedà, ple de camins i corriols amb poc desnivell, comprèn una àrea d'uns 45 quilòmetres quadrats dins del terme municipal de Casserres.

Les inscripcions sense recàrrec es podran fer fins el 4 de gener a través del web de la FCOC. A partir d'aquesta data, assegurant disponibilitat de mapa, es podran fer fins el dia 10 de gener amb recàrrec a cada categoria. I, el mateix dia de la cursa, només s'acceptaran inscripcions de darrera hora per les categories populars fins a exhaurir mapes.