Gironella remodelarà l’antiga església de Santa Eulàlia el 2019

L'actuació puja a 245.000 euros i està inclosa al pressupost per l'any vinent que el ple ha d'aprovar aquest dilluns | La Diputació ja ha entregat el projecte executiu a l'ajuntament que contempla dotar l'equipament de serveis i millors condicions climàtiques i d'il·luminació

17 de desembre del 2018
Actualitzat a les 20:31h
Antiga església de Santa Eulàlia de Gironella.
Antiga església de Santa Eulàlia de Gironella. | Diputació de Barcelona
La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament de Gironella el projecte executiu de remodelació de l'antiga església de Santa Eulàlia, un edifici del segle XIV situat al nucli antic de la vila i que actualment és un equipament cultural i polivalent, però "amb algunes mancances que limiten la seva utilització per a l’ús que se li demana", segons fonts de l'ens provincial. Les obres que tenen un cost d'uns 245.000 euros, compten amb un ajut de 166.000 euros del Programa de Reforma del Patrimoni Arquitectònic Local en el marc del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019 de la Diputació de Barcelona. 
 
El projecte de remodelació, elaborat pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL), contempla l'eliminació de barreres arquitectòniques, així com dotar l'espai de cambres higièniques i millorar les condicions climàtiques i d'il·luminació amb la implantació de mesures d’estalvi energètic. Es posaran lavabos, calefacció, i es farà el canvi de vidres i tancaments, a més de col·locar portes antipànic.

L'objectiu de les actuacions és dotar aquest espai per a reunions, convencions, presentacions i concerts de petit format. El ple de Gironella té previst aprovar aquest dilluns al vespre el pressupost per a 2019, que inclou aquesta actuació en la partida d'inversions. El regidor de Cultura, Lluís Vall, ha destacat que a finals de 2019 Gironella disposarà "de tres instal·lacions de nivell", el Local del Blat que s'està reformant, el Teatre de Viladomiu Nou i l'espai de Santa Eulàlia situat a l'església vella.  
 
La primera referència de l’església vella de Santa Eulàlia de Gironella, situada a la plaça de la Vila, és de 1222, i es tracta d'una construcció de nau única amb volta apuntada i absis poligonal amb volta gòtica d'ogiva. Aquest antic temple es va dessacralitzar el 1907, any en el qual es va construir una nova església més gran en un espai proper, i des de l'any 1971 és de propietat municipal. 
Arxivat a