«El tresor dels càtars», el primer llibre infantil del Camí dels Bons Homes

El conte de Montse Subirana amb il·lustracions de Susanna Campillo neix de la voluntat d'acostar la ruta al públic familiar

Redacció
17 de desembre del 2018
Actualitzat a les 17:38h

Montse Subirana, autora del primer conte del Camí dels Bons Homes en la presentació. Foto: Cedida


Explica la llegenda que els càtars van amagar un magnífic tresor al Pirineu en la seva fugida de les Croades i la Inquisició. La Violeta i el Crac, els protagonistes del conte "El tresor dels càtars", s'endinsen així a la història del Camí dels Bons Homes amb el convenciment que el tresor es troba en algun punt d'aquests camins. Aquest és el misteri que presenta el primer llibre infantil vinculat al Camí dels Bons Homes, la ruta que van fer els càtars cap al vessant sud del Pirineu fugint de la persecució religiosa. 

El conte neix de la voluntat de la seva escriptora, Montse Subirana, que va ser la primera gerent del Camí dels Bons Homes, i que ha volgut que la història del camí arribi als més menuts de casa. Montse Subirana també ha escrit la guia "A peu per camins de càtars al Pirineu Català", conjuntament amb Rafael López-Monné, editada per Arola Editors amb el suport del Consell Regulador del Camí dels Bons Homes i diverses institucions vinculades al Pirineu.

L'edició del nou llibre, escrit per Montse Subirana, il·lustrat per Susanna Campillo i editat per Arola Editors, compta des del seu inici amb el suport del Consell Regulador del Camí dels Bons Homes que, a les portes de celebrar el seu vintè aniversari, segueix innovant i apostant per aquelles propostes que fan créixer el camí més enllà del seu recorregut primerenc. El llibre ha tingut també el suport de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà i del programa de fons europeus Interreg que vincula Espanya, França i Andorra. 
 
La publicació del llibre respon a la voluntat de fer més proper el Camí dels Bons Homes als més petits, fent que se'l sentin com a part del seu territori proper i ensenyant-los part de la història que va marcar el Pirineu. "Amb aquest llibre es pretén apropar al públic més familiar el Camí dels Bons Homes per propiciar que les famílies s'acostin a conèixer i experimentar aquesta ruta en primera persona, coneixent també els territoris per on transita la ruta, en estades més curtes de caps de setmana o festius", segons ha explicat Subirana. 
 

Presentació del conte a la llibreria Quatre Cantons de Berga dissabte. Foto: Cedida