Cada euro invertit al Museu del Ciment genera 5,57 euros al territori

L'import invertit per l'administració pública a l'equipament ubicat a Castellar de n'Hug genera en un any un impacte econòmic de 307.000 euros

Redacció
17 de desembre del 2018
Actualitzat a les 14:14h

Museu del Ciment Asland. Foto: Patrimoni Industrial


El Museu del Ciment Asland de Castellar de n'Hug genera 5,57 euros al territori per cada euro que hi inverteix l'administració pública, segons recull l'Estudi de l'impacte econòmic dels museus del sistema territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) de l'any 2017. En xifres globals, l'import que l'administració va dedicar a les inversions i la despesa corrent del Museu del Ciment per valor de 55.000 euros ha generat en un any al territori un impacte econòmic de 307.000 euros. 
 
Pel que fa a l'ocupació, l'informe conclou que l'activitat generada pel museu el 2017 equival a 6 llocs de treball equiparables. L'estudi sobre els centres museístics del mNACTEC ha estat elaborat per ESADE - Grup de Recerca en Gestió d'Empreses Turístic (GRUGET), que ha analitzat 17 dels 26 museus d'aquest sistema territorial. 
 
L'impacte econòmic del Sistema territorial del mNACTEC
 
Segons aquest estudi, els museus del Sistema Territorial del mNACTEC han generat 2,14 euros per cada euro d'inversió per part de l'administració pública l'any 2017. Els efectes vinculats d'impacte econòmic generats per aquests museus durant el 2017 corresponen principalment a despeses en hostaleria (49%), transport (42%) i comerç (9%).
 
Pel que fa a l'ocupació, l'informe conclou que l'activitat generada pels museus del sistema territorial del mNACTEC el 2017 equival a 254 llocs de treball. 
 
26 museus per descobrir la industrialització a Catalunya
 
El sistema territorial del mNACTEC és una xarxa de 26 centres museístics i patrimonials que expliquen la industrialització a Catalunya mitjançant les seves col·leccions, les seves exposicions i la museïtzació in situ de les diferents activitats productives que han existit. S'hi inclouen propostes com el Museu del Ciment Asland de Castellar de n'Hug, el Museu de la Pell d'Igualada, el Museu de la Tècnica de Manresa, el Museu de les Mines de Cercs o el Museu de la Colònia Vidal de Puig-reig.