Més de 80 activitats al Berguedà per recollir fons per la Marató de TV3

La majoria es concentren aquesta setmana, coincidint que diumenge es fa el macroprograma solidari

14 de desembre del 2018
Actualitzat el 16 de desembre a les 14:09h
La Marató estarà dedicada aquest any al càncer.
La Marató estarà dedicada aquest any al càncer. | La Marató

La Marató estarà dedicada aquest any al càncer. Foto: La Marató


El Berguedà organitza cada any desenes d'activitats per recollir fons per La Marató de TV3. Més de 80 activitats i com a mínim 17 poblacions de la comarca s'han implicat a l'activitat solidària de Televisió de Catalunya d'enguany que es fa contra el càncer. El gruix d'actes dedicats al macroprograma solidari de TV3 es fan aquest cap de setmana, dissabte i diumenge 15 i 16 de desembre.

Caminades, proves esportives, tallers de manualitats, cuina, torneigs de pàdel o actes musicals o culturals destaquen entre el ventall d'opcions per ser solidari ben a prop de casa. Però la comarca ja ha acollit propostes les últimes setmanes i algunes de les activitats nadalenques com Els Pastorets de Viver i Serrateix destinaran una part del preu de l'entrada a sumar diners al marcador que resulti de la jornada televisiva de diumenge. 

Al Pavelló Municipal de Sant Jordi de Cercs se celebra aquest dissabte una jornada plena de propostes amb una caminada pel poble de bon matí, el concert de Nadal de l'Escola Sant Salvador, un dinar solidari o una xerrada de Ginkgo, una xerrada sobre hàbits saludables i càncer de Maria Puigbó, infermera del servei d'Oncologia de l'Hospital Sant Bernabé o la demostració d'una fisioterapeuta, entre altres. A Casserres també es fa una jornada esportiva solidària amb diverses activitats, organitzades per les entitats esportives locals i la Penya Que s'Arrenca - Hooligans de la Grada del Racó. Una de les activitats més importants de la tarda a Casserres serà la presentació de l'himne oficial de les entitats esportives.

Els pròxims dies també hi haurà activitats a Gironella amb sessions de ioga o reiki o meditació amb cristalls, gràcies a l'organització de l'associació El Despertar Interior. I a Puig-reig, diumenge, es farà un bingo solidari.
 
1.500 angelets solidaris
 
1.500 és la xifra d’angelets que han confeccionat les diferents AMPES del Berguedà. Concretament de les escoles de La Valldan, Vedruna, Xarxa i Sant Joan, totes de Berga; i també, la de Santa Maria d’Avià, per la Marató. La venda d'angelets es farà aquest dissabte a la plaça de Sant Joan i al Passeig de la Indústria de la capital de comarca. 

Entre les activitats que ja s'han realitzat a la comarca, només a Gósol ja s'han recollit 1.051,30 euros amb una jornada amb diverses propostes esportives i una caminada nocturna, el passat cap de setmana. 

Lluitar contra el càncer

Els diners recollits aquest 2018 per la Marató de TV3 es destinaran en la investigació per combatre el càncer. Per primera vegada, La Marató se centrarà a explicar les línies de recerca en què treballen i treballaran els científics. Més d'una vintena de metges i investigadors passaran pel plató en un espai conduït pel meteoròleg Eloi Cordomí. A través d'imatges, gràfics i imatges 3D els experts acostaran al públic els avenços en la diagnosi i tractament del càncer.

Consulta aquí l'agenda del cap de setmana al Berguedà