ple municipal

El Telecentre de Berga tanca de manera definitiva i sense avisar els usuaris

La regidora Mònica Garcia explica que l'equipament estava infradotat i reconeix que "hi ha hagut una mala gestió de la comunicació per part de la regidoria"

per Pilar Màrquez Ambròs, Berga, 14 de desembre de 2018 a les 13:44 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Telecentre de Berga. Foto: Arxiu


El Telecentre de Berga ha tancat portes de manera definitiva. Així ho ha confirmat al ple de desembre la regidora de TIC, Mònica Garcia, després que el regidor Antoni Biarnés (PDECat), a l'oposició, la qüestionés sobre el tancament per sorpresa de l'equipament. 


Biarnés ha denunciat que el govern de la CUP no ha informat als usuaris del tancament. "Una usuària va dirigir-se al telecentre per carregar el seu abonament el mateix dimecres 5 de desembre, l'últim dia en el qual el centre va romandre obert; el treballador va intentar fer-li la gestió, però el sistema no li ho va permetre", ha exposat Biarnés. Mònica Garcia ha explicat que la instal·lació estava sent infrautilitzada. Però ha reconegut que "hi ha hagut una mala gestió de la comunicació per part de la regidoria". Segons Garcia, la CUP intentarà que "en els pròxims dies hi hagi una comunicació sobre el telecentre".

La realitat, segons la regidora, és que el telecentre era un servei "infradotat" que, els últims anys, estava obert gràcies a plans d'ocupació. "Estava planificat per esdevenir un espai coworking i de TIC", en un edifici en el qual hi havia d'haver "tota una sèrie de serveis que hi donaven sentit; la veritat és que això no ha funcionat", ha manifestat Garcia.

Mònica Garcia ha reconegut que "no tenim intenció de recuperar aquell espai com a espai de TIC pensat a nivell global", per bé que "els serveis no han de ser necessàriament sostenibles per funcionar".

"Creiem que tothom té dret a la comunicació i per això hem optat a un pla europeu a partir del qual podrem oferir xarxa de wifi públic a la zona esportiva Toni Sabata", ha afegit Mònica Garcia. "Hem optat a una subvenció i l'hem guanyat, estem interessats en que les persones puguin estar comunicades, ho estàvem intentant gestionar quan ens hem quedat sense un pla d'ocupació", ha afirmat Garcia. 


El Telecentre va néixer al 2002 amb l’objectiu de facilitar l’accés a Internet i alhora oferir formació específica en Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).

 

Participació