La plataforma de suport a Venturós organitza una xerrada amb Ramón Cotarelo

L'acte es farà aquest divendres a partir de les 8 al Pavelló de Suècia

Redacció
14 de desembre del 2018
Actualitzat a les 11:19h
Ramón Cotarelo en una conferència.
Ramón Cotarelo en una conferència. | Rosa Maria Sauret
La Plataforma pels Drets Democràtics i Polítics de Berga, de suport a Montse Venturós, organitza aquest divendres una xerrada amb el politòleg i escriptor Ramón Cotarelo. L'acte es farà aquest vespre a partir de les 8 al Pavelló de Suècia de la ciutat. La plataforma treballa de fa mesos per donar suport a Venturós i mantenir la mobilització a la ciutat per la inhabilitació de l'alcaldessa.

Abans de fer-se efectiva la inhabilitació, la plataforma, integrada per diferents entitats, va demanar que les associacions reconeguessin a la batllessa i també que organitzessin activitats polítiques, culturals i esportives per expressar el rebuig de la ciutat a la decisió judicial. Fins ara a Berga s'han fet diverses activitats amb aquest propòsit. 

Ramón Cotarelo (Madrid, 1943) és escriptor, politòleg, publicista i traductor. També catedràtic emèrit de Ciència Política i de l'Administració de la UNED. Des dels anys noranta, ha destacat pel seu suport incondicional al dret a decidir dels catalans i el reconeixement real i efectiu del caràcter plurinacional de l'estat espanyol. Ha escrit una extensa obra al respecte com "La desnacionalización de España", "De la nación posible al Estado fallido", "Valencia: Tirant Lo Blanch" o "La República Catalana". 

Cotarelo ha expressat al seu blog, en referència a la xerrada que farà a Berga, que "ens esperen moments complicats, difícils. El 18 que ve comença la farsa judicial contra els presos polítics. Suposo que tots ells hauran de comparèixer davant els jutges, però, atès que el procés durarà molts dies, no sabem si alguns dels que van fer vaga de fam estaran en situació d'anar-hi". Segons Cotarelo, "si sotmetre a persones innocents a un judici penal és una indignitat, fer-ho amb persones afeblides en la seva salut per la tortura de la vaga de fam és encara pitjor".