La CUP nega irregularitats en la contractació de l'interventor i acusa d'«electoralisme» al PDECat

Francesc Ribera diu a l'oposició que "han fet el ridícul" i assegura que "no ha estat un acte de fiscalització" sinó "d'assetjament" a l'executiu | La contractació és temporal i Ribera ha assenyalat que hi haurà un nou concurs

13 de desembre del 2018
Actualitzat a les 22:23h
Intervenció del regidor de Francesc Ribera durant el ple.
Intervenció del regidor de Francesc Ribera durant el ple. | Pilar Màrquez Ambròs
El govern de Berga ha defensat al plenari la correcció en el procediment per a la incorporació temporal d'un tècnic mig de gestió de l'àrea d'intervenció de l'ajuntament i ha anunciat que convocarà un nou concurs, després que el PDECat denunciés "arbitrarietat" i "favoritisme" en la contractació de la persona que ha d'assumir les tasques de l'interventor municipal que es jubila aquest desembre. El regidor de Planificació Pressupostària, Francesc Ribera, ha assegurat que "el fet d’haver esbombat a la premsa el comunicat" els fa veure "que no estem davant d'un acte de fiscalització sinó d'un acte d'assetjament contra l'equip de govern amb una voluntat electoralista". 

Ribera ha demanat al grup de l'oposició del PDECat que "fiscalitzin" la feina de l'equip de govern i que si detecten errors de gestió ens ho diguin", però que "no facin electoralisme" i "no posin en qüestió l'honorabilitat dels treballadors ni les seves capacitats". En la rèplica, el portaveu del PDECat, Ramon Minoves, ha negat que hagin exposat la denúncia per motius electoralistes i ha mantingut la crítica a l'equip de govern. "És un encantador de serps", li ha dit a Ribera. 

Francesc Ribera ha exposat al ple que davant la jubilació propera de Florenci Torrents - que a part d’ocupar la plaça d’interventor, també fa funcions de comptabilitat - van treure a concurs la plaça, per tal que "es pogués cobrir la seva substitució uns mesos abans que no es jubilés". El regidor ha afirmat que el concurs es va convocar el mes de juliol però va quedar desert "en no acudir a l'exàmen cap de les 9 persones que s'havien presentat inicialment al lloc".

Ribera ha assenyalat que "per tornar a fer el concurs s'havia de tornar a començar el procés de selecció" i que "això posa en perill el departament d'intervenció de l'Ajuntament de Berga, ja que no estava garantit que es pogués fer el relleu i encara menys que aquest relleu fos amb unes setmanes o mesos d'antelació per fer un bon traspàs". 

El govern de Berga ha manifestat que el concurs es tornarà a convocar. Però, mentrestant, s’ha contractat "de manera interina" una persona "per evitar deixar desatès el servei fins que aquest procés no es completi. Aquest concurs serà, evidentment, obert i el guanyarà la persona que acrediti més mèrits per ocupar-lo", ha especificat Francesc Ribera. 

Francesc Ribera: "Han fet el ridícul"

Ribera ha acusat el PDECat d'haver fet "el ridícul". En primer lloc, perquè "ens acusen de favoritisme, és a dir de donar preferència al favor per sobre del mèrit", però el fet és que la persona en qüestió "no formava part de la borsa dels nostres recursos humans, vam mirar en ajuntaments propers qui havia aprovat concursos similars per garantir el mèrit per a la feina; el mèrit va ser l'únic requisit que es va tenir en compte a l'hora de triar la persona".

"Difondre sospites sobre favoritismes cap a aquesta persona és una greu irresponsabilitat", ha etzibat Ribera. 

Francesc Ribera ha posat en valor, a continuació, que la contractació "no ha estat per cap capritx sinó precisament tot el contrari, per responsabilitat". "Vostès saben què hauria passat el mes de gener si ens haguéssim quedat sense cap persona al capdavant del Departament? Saben què hauria suposat quedar-nos sense comptable? Saben què hauria passat si s’haguessin col·lapsat els Serveis Econòmics? Imagino que no s’ho han plantejat", ha expressat el regidor de Planificació Pressupostària del govern de la CUP.

Ribera també ha negat que aquesta qüestió s'hagi desenvolupat d'aquesta manera per falta de planificació, perquè va iniciar-se "un procés de selecció pràcticament vuit mesos abans de quan s'ha de cobrir un lloc". 
 
Segons Ribera, el PDECat pretenia "acusar-nos de manca de planificació però, el que han fet, ha estat demostrar que aspectes essencials de l’ajuntament com aquest estan perfectament planificats; i que fins i tot davant d’adversitats l’equip de govern és capaç de no desatendre les seves obligacions i evitar bloquejar-se".

En la seva intervenció, el regidor de la CUP, ha recordat que el PDECat "ha difós que el reparament que fa l'alcalde Oriol Camps era del tot il·legal, i això és fals". D’entrada, "el tinent d'alcalde Oriol Camps no ha fet cap reparament. El senyor Camps l’ha aixecat, cosa que preveu l’article 217 de la Llei 2/2004 d’Hisendes Locals", ha explicat Ribera. 
 
Protecció de dades

Per acabar, Francesc Ribera ha acusat el PDECat de saltar-se articles del ROM sobre la protecció de dades. Segons Ribera, "vostès ens acusen de cometre una il·legalitat, que ja hem vist que no és tal i per fer-ho se salten els articles 46 i 56 del ROM pel que fa a la confidencialitat de la informació" en fer pública documentació amb el nom i cognoms de la tècnica en qüestió. "No tenim res a amagar i aquest decret serà públic un cop es faci l’acta del ple. Però quan ho fem, som curosos a l’hora de difondre noms i cognoms de terceres persones segons indica la Llei de Protecció de Dades, cosa que em temo que vostès no han fet", ha dit Ribera. 
Arxivat a