La zona esportiva de Berga tindrà wifi gratuït gràcies a un projecte europeu

La iniciativa WiFi4EU ha atorgat 15.000 euros a la ciutat per fer aquest tipus d'instal·lació | Puig-reig i Vilada són les altres poblacions seleccionades per Europa per disposar de punts de connexió en espais públics

13 de desembre del 2018
Actualitzat a les 18:47h

Zona esportiva de Berga. Foto: Aj.Berga


La zona esportiva Toni Sabata de Berga disposarà de wifi gratuït. És la zona escollida per l'Ajuntament de Berga en el marc del projecte europeu que permetrà a 44 municipis catalans instal·lar punts gratuïts d'accés wifi en espais públics com parcs o biblioteques. Berga, Puig-reig i Vilada es beneficiaran d'un fons europeu per fer aquest tipus d'instal·lació, com ha informat NacióBerguedà aquesta setmana. Cada municipi rebrà un abonament de 15.000 euros per crear aquests punts d'accés a Internet per part dels ciutadans. 

La regidora de Joventut i TIC de l'Ajuntament de Berga, Mònica Garcia, ha assenyalat a NacióBerguedà que, en el cas de la capital del Berguedà, es preveu donar cobertura de wifi a la zona esportiva Toni Sabata perquè es considera que és una zona molt concorreguda en la qual més ciutadans es veuran beneficiats del servei. La zona inclou els pavellons municipals on cada cap de setmana hi ha partits de diferents modalitats esportives, així com les piscines públiques que obren a l'estiu.

Fins a cinc entitats esportives desenvolupen la seva activitat a la zona municipal amb entrenaments i activitats també durant la setmana. 

Fonts de l'Ajuntament de Berga han informat que actualment "manquen concretar diversos detalls sobre el projecte, com per exemple, la interfície d'accés dels usuaris i usuàries". També s'han d'estudiar les limitacions del servei tenint en compte la normativa i les directrius de la Comissió del Mercat de les Telecomunicions (CMT). 

Puig-reig, un altre dels municipis berguedans beneficiats, estudiarà que el wifi pugui instal·lar-se al centre del nucli urbà, al voltant de la plaça Nova, tal com ha explicat el seu alcalde Josep Maria Altarriba. A Vilada, actualment s'està treballant en la qüestió.

Els punts hauran de romandre actius un mínim de 3 anys
 
La Comissió Europea va anunciar dilluns els resultats de la primera convocatòria de la iniciativa WiFi4EU. En total, s'han seleccionat 2.800 municipis dels quals 44 són catalans 3 berguedans. Tots els punts d’accés seran totalment gratuïts i hauran de romandre actius com a mínim 3 anys.

Està previst que hi hagi tres noves convocatòries perquè els municipis que no hagin rebut un ajut en aquesta ocasió puguin sol·licitar-ho. La segona convocatòria es posarà en marxa a principis de 2019.