El PDECat denuncia «arbitrarietat» i «favoritisme» del govern de Berga en la contractació d'un tècnic

L'àrea de Recursos Humans i l'interventor han realitzat informes desfavorables però la CUP considera que el nomenament requereix de "la màxima urgència"

13 de desembre del 2018
Actualitzat a les 17:32h
Plenari de Berga.
Plenari de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
El PDECat-CDC, principal grup de l'oposició al ple de Berga, ha denunciat el "favoritisme", "arbitrarietat" i "manca de planificació" en la incorporació d'un tècnic mig de gestió de l'àrea d'Intervenció de l'Ajuntament de Berga, governat per la CUP. La tècnica en qüestió ha de cobrir la baixa de l'interventor municipal que es jubila aquest mateix mes de desembre. 

El portaveu del PDECat, Ramon Minoves, ha exposat el cas de presumpta contractació irregular en un comunicat aquest dijous. Segons la informació que ha fet pública el PDECat, l'àrea de Recursos Humans ha realitzat, a més, un informe desfavorable de la contractació de la tècnica on exposa "la nul·litat de ple dret" del nomenament. Atès que "no es compleixen els principis d'accés a la funció pública: igualtat, mèrit, capacitat i publicitat". 
 
Un informe de l'interventor fa el que en termes administratius s'anomena un "reparament" per "no haver seguit el procediment adequat". Segons el comunicat del PDECat, "no hi ha informe del secretari municipal. El secretari només dona fe de l'acord". El principal grup de l'oposició afirma que la disposició que en fa l'alcalde accidental de Berga, Oriol Camps, en donar validesa a la contractació "és del tot il·legal". 

Debat al ple

La qüestió es debatrà al ple ordinari de desembre perquè el govern de la CUP hi presenta el donament de compte de la contractació "amb la màxima urgència" un tècnic mig de gestió a l'àrea d'intervenció. El PDECat té previst demanar explicacions. 
 
El govern de Berga va convocar el dia 10 de juliol de 2018 el concurs "per donar cobertura temporal" a una plaça i lloc de treball de tècnic mig de gestió d'intervenció. La plaça va quedar deserta. Com que l’Ajuntament de Berga no disposava de cap borsa de treball equivalent per ocupar aquest lloc de treball, va consultar-se llavors a diferents administracions locals de la comarca del Berguedà i del Bages "per saber la disponibilitat de les seves bordes de treball i dels perfils d'aquestes". Es va localitzar aleshores a una persona que havia realitzat un procés selectiu a l'Ajuntament de Sant Fruitós del Bages l'any 2016 per cobrir una plaça de tècnic economista (Grup A1). 

Posteriorment, en una providència on es demana al departament de Recursos Humans que es realitzi el nomenament, el regidor de Planificació Pressupostària, Francesc Ribera, va posar de manifest "la necessitat de realitzar un nomenament per màxima urgència i ocupar la plaça i lloc de treball de tècnic mig gestió d'intervenció" i va exposar la consulta feta per part de l'executiu berguedà a diferents administracions locals. També va fer-hi constar que l'Ajuntament de Berga no disposa d'un interventor habilitat nacional i que les funcions de l'àrea de Serveis Econòmics són "urgents" i "inajornables". El govern de la CUP no ha fet declaracions aquest migdia però fonts del consistori han exposat a NacióBerguedà que es donaran les respectives explicacions al vespre d'aquest dijous. 
Arxivat a