Josep Maria Altarriba repeteix com alcaldable d'ERC a Puig-reig

Una bona part dels actuals regidors l'acompanyaran a la llista amb què es dona continuïtat al projecte Junts per Puig-reig - Acord Municipal (AM), paraigües dels republicans al municipi

11 de desembre del 2018
Actualitzat el 25 de febrer del 2019 a la 13:00h
L'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba.
L'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba. | Pilar Màrquez Ambròs
Josep Maria Altarriba repetirà com a alcaldable de Puig-reig encapçalant al poble una llista de Junts per Puig-reig - Acord Municipal (AM), marca blanca d'ERC. Altarriba que va guanyar al municipi els comicis de 2015 amb majoria absoluta, vencent a les urnes a l'exalcalde Antoni Clement (CiU) i esdevenint una de les sorpreses  d'aquelles eleccions a la comarca, tornarà a presentar-se amb ganes d'acabar la feina que ha començat aquest mandat. Ho farà després d'haver debatut la seva continuïtat amb el partit les últimes setmanes.

L'actual alcalde puig-reigenc, que actualment té 60 anys i milita a Esquerra, estava obert a la possibilitat d'un relleu, segons ha confirmat ell mateix a NacióBerguedà. Però ERC ha considerat que Altarriba era la persona més adequada per donar continuïtat al projecte que ell i les persones que l'acompanyaven llavors a la llista van engegar a Puig-reig fa quatre anys sota la marca de Junts per Puig-reig. 

Una bona part de l'equip actual de regidors l'acompanyarà a les llistes. "Hi haurà almenys una baixa, però la majoria de regidors continuaran", ha expressat. La intenció és encetar un període en el qual puguin plantejar-se projectes de futur pel municipi, una vegada que "s'ha fet endreça" i s'han resolt mancances importants que hi havia "pendents" de fa anys i "infraestructures malmeses", com l'enllumenat públic, el clavegueram o la plaça Nova.

"Amb quatre anys no n'hi ha prou", ha dit el puig-reigenc. Josep Maria Altarriba ha explicat que una de les àrees on s'actuarà els pròxims mesos és al col·lector de cal Julió que compta amb una subvenció de mig milió d'euros de la Diputació de Barcelona i que ha de posar fi a la fuita d'aigües residuals a la zona. Aquest any també s'ha decidit millorar l'enllumenat públic amb la instal·lació de leds al 80% de fanals de l'enllumenat per reduir el consum. "Tenim projectes per a la pròxima legislatura en ment, però ara hem de treballar per enllestir la llista i després podrem avançar-ne punts; malgrat que hi hagi continuïtat i sigui un projecte de base també hi haurà algunes cares noves", ha afirmat Josep Maria Altarriba. L'executiu actual, amb majoria absoluta, governa amb 6 regidors, mentre que l'oposició està formada per CiU amb 4 regidors i un regidor independent. 

Josep Maria Altarriba va néixer a Navàs (Bages) fa sis dècades però ha viscut a Puig-reig des de 1993. Auxiliar de farmàcia, Altarriba treballa a la Farmàcia Bertran de Puig-reig i manté vincles amb diverses entitats del teixit associatiu com l'Associació A+A, Carrilet Teatre, l'ANC Puig-reig o l'AMPA dels centres escolars dels seus fills. 
Arxivat a