Preveuen construir les dues últimes illetes d'emergència de Berga abans de Nadal

Els contenidors del Menfis que han causat controvèrsia per l'acumulació de brossa es retiraran un cop que s'habiliti l'àrea que s'estudia situar a la zona dels Quaranta Pilans

11 de desembre del 2018
Actualitzat a les 21:05h
Fins ara a Berga s'han col·locat dues de les quatre illetes previstes, les situades a l'antic parc dels soldats, i al polígon de la Valldan.
Fins ara a Berga s'han col·locat dues de les quatre illetes previstes, les situades a l'antic parc dels soldats, i al polígon de la Valldan. | Consell Comarcal del berguedà
El Consell Comarcal del Berguedà i l'Ajuntament de Berga treballen amb la voluntat de construir abans de Nadal les dues àrees d'emergència del porta a porta que fins ara no s'han instal·lat a la ciutat. A la capital berguedana, fins ara s'han col·locat dues de les quatre illetes previstes, les situades a l'antic parc dels soldats, a tocar de la comissaria dels Mossos d'Esquadra, i al polígon de la Valldan. En aquest sentit, els veïns i veïnes de la Roca de Codines i la Serra de Noet de Berga han expressat el seu malestar aquesta setmana per l'acumulació de brossa als contenidors situats a la zona de l'antiga discoteca Menfis després del llarg pont de la Puríssima, on inicialment havia de situar-se una d'aquestes àrees tancades, però que s'ha descartat per falta d'entesa amb el propietari del terreny.

El conseller comarcal de Medi Ambient, Francesc Xavier Francàs, ha explicat a NacióBerguedà que es treballa amb el consistori per instal·lar les dues àrees faltants com més aviat millor, fet que permetrà retirar els contenidors del Menfis i evitar que hi hagi majors problemes durant les festes nadalenques. Segons el regidor de Medi Ambient de Berga, Eloi Escútia, una de les àrees que falten se situarà a l'aparcament de la plaça Gernika, al costat del Centre d'Acollida Turística (CAT) que mai ha arribat a obrir-se. L'altra es preveu que pugui anar a la zona dels Quaranta Pilans. La decisió s'està acabant de tancar d'acord amb els serveis tècnics de l'Ajuntament de Berga, però aquest dimecres mateix s'hi podria donar llum verda. Un cop que s'hagi tancat aquesta ubicació de manera definitiva, el procés de construcció de les illetes ha de ser relativament ràpid, el que permetrà treure els contenidors del Menfis i acabar amb la problemàtica d'acumulació de deixalles que, admeten, es repeteix cada cap de setmana. 

El regidor de Medi Ambient ha reflexionat sobre el fet que els veïns de la Serra de Noet "preferien" que l'àrea d'emergència per llençar la brossa de les cases disseminades se situés al Menfis. Ara bé, l'ajuntament no ha pogut posar-se d'acord amb el propietari del terreny. "La localització no estava sent fàcil, i això va endarrerir els tràmits", ha afirmat Escútia, que ha recordat que aquest és el motiu pel qual finalment aquest punt va descartar-se. Una altra de les ubicacions que s'han plantejat per aquesta illeta, que si no passa res, ha d'anar situada a la zona dels Quaranta Pilans, ha estat el pàrquing de la Font del Ros, però la limitació d'alçada del mateix, impedia que hi tinguessin accés els camions que fan la recollida. 

Francesc Xavier Francàs ha assegurat aquest matí que ja ha estat en contacte amb els tècnics perquè el tancament de les àrees es faci properament. La construcció de les illes requereix l'adequació del terreny i la col·locació de l'estructura de fusta, un procés que requerirà poc temps un cop es tingui el vistiplau tècnic per habilitar-les a les ubicacions previstes. 
Arxivat a